top of page
Harmaa taustakuva

01

Aurinkosähköllä vähennät hiilijalanjälkeä

AURINKOSÄHKÖN HIILIJALANJÄLKI

Aurinkosähkövoimala vähentää kiinteistön hiilijalanjälkeä, sillä se tuottaa käyttäjälleen päästötöntä ja paikallista sähköenergiaa. Oman tuotannon avulla pystytään myös seuraamaan verkkosähköä luotettavammin kiinteistön ja suoritteiden hiilijalanjälkeä. Siten yritysten on mahdollista saada tuottamistaan palveluista tai tuotteista entistä ekologisempia, mitattavasti.

Energiavastuullisuuden edelläkävijät

Lisää aiheesta

Oranssi taustakuva

02

Kuinka paljon aurinkosähkövoimala vähentää hiilijalanjälkeä?

AURINKOSÄHKÖN HIILIJALANJÄLKI

Aurinkosähkövoimala vähentää 131 kg / MWh CO2 päästöjä suhteessa Suomen keskimääräiseen sähköntuotannon päästömäärään (2021 taso).

Esimerkiksi, jos kiinteistösi kuluttaa vuodessa 500 MWh, ja rakennamme sähkönkäytöllenne tyypillisen kokoisen 90 kW aurinkosähkövoimalan, se tuottaa noin 75 MWh sähköä vuodessa. Tällöin vähennätte noin 9800 KG (131 x 75 MWh) CO2 päästöjä vuosittain.

Harmaa taustakuva

03

Onko aurinkosähkö oikeasti päästötöntä?

AURINKOSÄHKÖN HIILIJALANJÄLKI

Aurinkosähkön tuotanto aurinkovoimalalla on täysin päästötöntä. Tarkasteltaessa kokonaisuutta alkumetreille saakka aurinkosähköstäkin syntyy päästöjä, kuten kaikista energiantuotantomuodoista. Esimerkiksi aurinkopaneelien ja muiden komponenttien valmistamiseen ja kuljettamiseen kuluu energiaa, josta syntyy päästöjä.

 

Täysin päästötöntä sähköntuotantomenetelmää prosessin alusta loppukäyttäjälle saakka ei vielä ole. Vertailemalla olemassa olevia vaihtoehtoja samoilla mittareilla aurinkosähkö on yksi ympäristöystävällisimmistä sähköntuotantomenetelmistä, jos ei jopa ympäristöystävällisin. Aurinkovoimalan tuottama sähkö itsessään on 100 % päästötöntä energiaa, voimaloiden käyttöikä on pitkä ja vaadittavat huoltotoimenpiteet pienet. Nykyaikaisilla menetelmillä investoinnit ovat myös kustannustehokkaita ja aurinkovoimaloilla voidaan saada taloudellisia säästöjä aikaan.

 

Kokonaisuudessaan aurinkovoimala on loistava keino viedä oma kiinteistö, yritys tai tuote askelta lähemmäksi hiilineutraaliutta tai jopa hiilinegatiivisuutta.

AURINKOINFO

Solarigon asentaja tarkastaa aurinkovoimalaa -  - Solarigo Systems Oy

PALVELUMME

ASIAKKAITA

Aurinkosähkön hiilijalanjälki, lähikuva kieloista vihreässä metsässä - Solarigo Systems Oy

Aurinkosähköllä vähennät hiilijalanjälkeä

01

Kuinka paljon aurinkosähkövoimala vähentää hiilijalanjälkeä?

02

Onko aurinkosähkö oikeasti päästötöntä?

03

Solarigon aurinkoinfo - kaikki aurinkosähköstä

AURINKOSÄHKÖN
HIILIJALANJÄLKI

bottom of page