top of page

AURINKOVOIMALA PALVELUNA KÄYTÄNNÖSSÄ

AURINKOVOIMALAN KARTOITUS

Ensin selvitämme sähkönkulutusprofiilinne perusteella minkä kokoinen aurinkovoimala kiinteistöllenne olisi kannattavin. Vastaavasti kartoitamme, kuinka suuri toteutus kiinteistölle on mahdollista tehdä. Tilaa kartoitus
 
Teemme tarjouksen aurinkovoimalan tuottamasta sähköstä. Tyypillisesti tuotannolla voidaan kattaa 10–20 % kiinteistön vuosittaisesta sähkönkäytöstä.

01

SOPIMUS

Teemme sopimuksen aurinkovoimalan rakentamisesta kiinteistöllenne ja tuotannon myynnistä teille. Sopimusjakson pituus on tyypillisesti 15 vuotta ja laskutamme teitä toteutuneen tuotannon perusteella kuukausittain.

Mikäli lopetatte toimintanne kiinteistössä ennen sopimuksen päättymistä, sovimme muutoksesta joustavasti. Ette joudu maksamaan sähköstä, jota ette ole itse hyödyntämässä.

02

AURINKOVOIMALAN ASENNUS

Projektipäällikkömme ottaa teihin yhteyttä aurinkovoimalaprojektin aloittamiseksi. Aurinkovoimala yrityksille on tyypillisesti toimitettu 8–12 viikon kuluessa tilausvahvistuksesta. Toteutus tehdään avaimet käteen -periaatteella.

Koulutetut asentajamme tekevät asennustyön laadukkaasti, turvallisesti ja tehokkaasti. Saatte keskittyä ydinliiketoimintaanne koko asennusprojektin ajan.

03

AURINKOVOIMALAN HUOLTO

SOPIMUS -ratkaisu sisältää kaiken aurinkovoimalan huollon, ylläpidon, seurannan ja päivittämisen. Asiakas huolehtii ainoastaan sähkölaskusta ja nauttii aurinkovoimalan tuotannosta, jota voitte seurata omilla tunnuksilla reaaliajassa.


Teemme vuosittain huoltotarkastuskierroksen paikan päällä.

Mahdollisiin häiriötilanteisiin reagoimme nopeasti automaattisen aurinkovoimalan etäseurannan avulla.

04

Asiakkaan ei tarvitse tehdä aurinkovoimalalle mitään. Vastaamme aurinkovoimalan rakentamisesta, käytöstä, ylläpidosta, huollosta ja päivittämisestä.

TARVITSEEKO AURINKOVOIMALALLE TEHDÄ MITÄÄN SOPIMUSKAUTENA?

Ei tule. Maksatte ainoastaan aurinkovoimalan tuotannosta sovittua hintaa.

AURINKOVOIMALA HINTA ELI TULEEKO SOPIMUSHINTAAN MUITA LISÄKULUJA?

Sopimusaika on tyypillisesti 15 vuotta, mutta 10 - 20 vuoden sopimukset ovat myös mahdollisia. Sopimusaika vaikuttaa tarjouksemme hintaan.

MILLAISET SOPIMUSAJAT OVAT MAHDOLLISIA?

Asiakkaalla on optio ostaa aurinkovoimala meiltä tai jatkaa sopimusta kanssamme. Jos ette halua tehdä kumpaakaan, puramme voimalan eikä se jää teidän huoleksenne.

MITÄ TAPAHTUU SOPIMUSAJAN PÄÄTYTTYÄ?

Sovimme asiasta kanssanne joustavasti. Joka tapauksessa ette joudu maksamaan aurinkovoimalan tuottamasta sähköstä, jos ette ole sitä itse hyödyntämässä.

MITÄ, JOS TOIMINTAMME LOPPUU KIINTEISTÖSSÄ SOPIMUSKAUDEN AIKANA?

5 vuoden jälkeen asiakas voi ostaa aurinkovoimalan. Voimme antaa lunastushintataulukon etukäteen.

VOIKO AURINKOVOIMALAN OSTAA ITSELLEEN SOPIMUSKAUTENA?

Joustava hinta seuraa vaihtoehtoista sähkökustannustanne, johon huomioidaan sähköenergian tuntikohtainen SPOT-hinta + alueenne sähkön siirtomaksut + yhtiönne sähkövero. Tälle vaihtoehtoiselle sähkökustannuksellenne tarjoamme alennuksen joustavan hinnan mallissa.

Kiinteä hinta ja siihen sisältyvä vuosikorotus perustuu sähkönhankinnan markkinahinnan nousuun pitkällä aikavälillä.

 

Tarjouskohtaiseen hintaan vaikuttaa merkittävimmin Solarigon tekemä aurinkovoimalan investointikustannus, aurinkovoimalan tuotantoennuste ja sopimusjakson pituus.

MIHIN SOLARIGON HINNOITTELU PERUSTUU?

FAQ
AURINKOVOIMALA PALVELUNA

SOPIMUS - AURINKOVOIMALA PALVELUNA

SOPIMUS -ratkaisussa asiakas saa aurinkovoimalan ilman omaa investointia.

 

Solarigo rakentaa, rahoittaa ja omistaa aurinkovoimalan. Tarjoamme aurinkovoimalasta kiinteistöllenne 100% uusiutuvaa aurinkosähköä 15 – 20 vuoden sopimuksella täyden palvelun periaatteella. Asiakas maksaa vain aurinkovoimalan tuottamasta sähköstä, eikä mistään muusta. Sähkölle sovitaan etukäteen kilpailukykyinen joustava tai kiinteä hinta.

 

SOPIMUS on avaimet käteen -ratkaisu. Aurinkovoimalan rakentamisen lisäksi huolehdimme järjestelmän käytöstä, huollosta ja kunnossapidosta. Vastaamme myös mahdollisista uus- ja korvausinvestoinneista koko sopimuskauden ajan ja takaamme ISO 9001 –laadunhallintasertifikaatin mukaisen työn laadun.

01

INVESTOINTI

Solarigo investoi

ja rakentaa

aurinkovoimalan

02

SOPIMUS

Asiakas tekee

15-20 vuoden

aurinkosähkö-

sopimuksen

03

TUOTANTO

Asiakas maksaa

vain tuotetusta

aurinkosähköstä

04

YLLÄPITO

Solarigo vastaa

voimalan käytöstä

ja ylläpidosta

TILAA AURINKOSÄHKÖKARTOITUS

Tilaa maksuton kartoitus, ja annamme alustavan arvion yrityksellenne sopivasta aurinkovoimalasta. Kartoitus ei sido sinua mihinkään.

AURINKOSÄHKÖN HINTA

SOPIMUS ratkaisussa asiakas maksaa ainoastaan aurinkovoimalan tuottamasta sähköenergiasta, siirtomaksuja tai sähköveroa ei tarvitse maksaa. Solarigo hoitaa aurinkovoimalan investoinnin ja kaikki elinkaarikustannukset.

KIINTEÄ HINTA

Määräajoin tarkistettava hinnoittelumalli

Aurinkosähkölle sovitaan kiinteä hinta, joka tarkistetaan sopimusaikana kalenterivuosittain etukäteen sovitulla kertoimella. Hinnan tarkistus ja kerroin perustuvat teollisen sähkön kokonaiskustannuksen nousuun historiallisesti.

HINNOITTELUMALLIN EDUT

Sähkökulujen ennustettavuus ja voimakkailta vaihteluilta suojautuminen.

JOUSTAVA HINTA

Sähkömarkkinoihin sidottu hinnoittelumalli

Aurinkosähkön hinta sidotaan kustannuksiin, jotka koituisivat teille hankkiessanne sähkön normaalisti verkosta. Kustannuksiin lasketaan sähköenergian tuntikohtainen pörssihinta, siirtomaksut ja sähkövero. Tarjoamme tälle kustannukselle alennuksen.

HINNOITTELUMALLIN EDUT

Aurinkovoimalan tuottaman sähkön hinta on aina vaihtoehtoista kustannusta pienempi.

Aurinkovoimalan hankinnassa on paljon huomioitavia tekijöitä. Vahvan kokemuksen myötä pystymme vastaamaan asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Nämä liittyvät usein esimerkiksi aurinkovoimaloiden taloudellisuuteen, vastuullisuuteen, asiantuntemukseen, turvallisuuteen ja helppouteen. Tutustu alta referenssiemme tarinoihin.

REFERENSSIEN TARINAT

Asiakkaidemme monipuolisia aurinkosähköratkaisuja

TYYTYVÄISET ASIAKKAAT

Näin he kertovat kokemuksistaan

Asteikolla 1-5, Asiakaspalautteita yhteensä 21 kpl

Kokonaisarvosana 4.9

AURINKOVOIMALA
PALVELUNA

OTA YHTEYTTÄ