top of page

Ajankohtaista

Hankkeelle on haettu Työ- ja elinkeinoministeriön uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden tukea.

Julkaistu  |

29.9.2022

PERTUNMAAN AURINKOPUISTO

Suur-Savon Sähkö -konserni rakennuttaa Pertunmaalle 15 MWp aurinkosähköpuiston, jonka yhteyteen on tavoitteena perustaa aurinkoenergian tuottamiseen, hyödyntämiseen ja varastointiin liittyvä tutkimus-, kehitys- ja innovointikeskus. Aurinkopuiston suunnittelijana ja rakentajana toimii Solarigo Systems Oy, ja omistajana Järvi-Suomen Aurinko Oy. Puisto rakennetaan Pertunmaalle, Kuorttiin noin 20 hehtaarin alueelle.

Hankkeessa luodaan tutkimustyön tueksi paneelikenttään rajapinta jakamaan sen tuottamaa dataa ulkoisille sidosryhmille. Oppilaitokset ja asiantuntijajärjestöt voivat hyödyntää dataa aurinkosähköalan kehittämiseksi Suomessa. Aurinkopuiston on tarkoitus havainnollistaa useita teknisiä ratkaisuja aurinkosähkön tuotannon optimoimiseksi. Tavoitteena on myös kehittää erilaisia akustoratkaisuja ja sähköenergiavarasto on osa hankkeen kokonaisuutta. 

Puiston tuottaman aurinkosähkön myynnistä vastaa Lumme Energia. 

Add a Title

Lorem ipsum

Add a Title

Lorem ipsum

Selvitys

Suur-Savon Sähkö kartoitti omistajakunnistansa sopivia aurinkopuistoalueita. Pertunmaan laajenevan teollisuusalueen lähistö nähtiin potentiaaliseksi alueeksi.

Hankkeelle haettiin Työ- ja elinkeinoministeriön uuden energiateknologian suurten demonstraatiohankkkeiden investointitukea syksyllä 2022.

05 / 2022

05 / 2022

HANKKEEN ETENEMINEN

LISÄTIETOJA

ROOPE RAISIO

Project Development Engineer

PERTUNMAA

Teho MWp

15

Aurinkopaneeleja

28000

Hankkeen vaihe

SUUNNITTELU

Sijainti

PERTUNMAA KUORTTI

Investointi n. Milj. €

11

bottom of page