Suomen suurin aurinkosähköpuisto rakennetaan Atrialle Nurmoon

Updated: May 11, 2020

Työ- ja elinkeinoministeriö on hyväksynyt Atrian Aurinko -hankkeen energiakärkihankkeeksi. Myönteinen päätös mahdollistaa Suomen suurimman aurinkosähköpuiston ja älykkään sähkönkäytön palvelujen toteuttamisen Atria Suomi Oy:n Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen.


Ilmakuva Atrian Nurmon tehtaista (Kuva: Atria)


Hankkeessa toteutetaan Suomen ensimmäinen teollisen mittaluokan aurinkosähköpuisto, joka tuottaa täysin uusiutuvaa, päästötöntä ja kotimaista aurinkosähköä elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Nurmon tuotantolaitosten alueelle asennetaan noin 24 000 aurinkopaneelia maa- ja kattoasennuksina, jotka tuottavat noin 5 600 MWh vuotuista sähköntuotantoa. Paikallisesti tuotetulla päästöttömällä sähköllä korvataan n. 5 % tehtaan tarvitsemasta sähköstä vuositasolla. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 6,8 miljoonaa euroa

Vastaavia teollisuuslaitokseen integroituja aurinkoenergiaratkaisuja ei ole Suomessa aiemmin toteutettu. Atrian Nurmon tuotantolaitosten jäähdytystarve on merkittävä ja aurinkoenergian tuotantoprofiili sopii tähän tarpeeseen hyvin. Hanke vähentää kokonaispäästöjä ja parantaa tehtaan energiatehokkuutta. Se lisää omavaraisuutta ja riippumattomuutta ulkopuolisista verkoista sekä niiden häiriöistä.

Hankkeen toteuttamista varten on perustettu Nurmon Aurinko Oy, joka vastaa hankkeen toteuttamisesta sekä aurinkosähkön ja älykkään sähkönkäytön palveluiden toimittamisesta Atrialle pitkäaikaisella sopimuksella. Nurmon Aurinko Oy:n taustalla on Atrian Suomi Oy:n lisäksi aurinkosähköyritys Solarigo Systems Oy.


Atria Suomi on osa kasvavaa ja kansainvälistä elintarvikealan yritystä Atria Oyj:tä. Atria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Pohjoismaissa, Venäjällä ja Baltian alueella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2015 noin 1 340 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on keskimäärin 4 270 henkilöä. Atria Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa, Sahalahdella ja Jyväskylässä. Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903, jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Atria Oyj:n osakkeet listataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Solarigo Systems Oy on täysin uudenlainen aurinkosähkötoimija kotimaan markkinoilla. Solarigo tarjoaa yrityksille ja yhteisöille uusiutuvaa ja kotimaista aurinkosähköä, joka tuotetaan asiakkaan kiinteistön alueella. Asiakas maksaa vain tuotetusta sähköstä, joka kattaa osan kiinteistön sähköntarpeesta.


Lisätietoja


Atria Suomi Oy, Tapani Potka puh. 040 579 4173.

Solarigo Systems Oy, Jukka Muilu puh. 050 553 8504


#atria #suomensuurinaurinkovoimala #aurinkosähköpuisto #aurinkovoimala #nurmo

YHTEYSTIEDOT

Solarigo Systems Oy

MYYNTI

myynti@solarigo.fi

+358 40 543 2327

HUOLTO

huolto@solarigo.fi

+358 10 209 1890

TAMPERE
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Y-tunnus 2702133-8

© Copyright Solarigo Systems Oy 2021