Tokmannille lisää aurinkovoimaloita valaistuksen, ilmanvaihdon ja jäähdytyksen tarpeisiin

Updated: May 11, 2020

Tokmannin yhteistyö Solarigon kanssa laajenee. Jämsän toimipisteen katolla oleva aurinkovoimala on tuottanut hyviä kokemuksia ja tuloksia. Nyt yhtiö on solminut yhteistyösopimuksen, jonka perusteella useisiin Tokmannin myymälöihin ja Mäntsälän hallinto- ja logistiikkakeskukseen asennetaan aurinkovoimaloita (kokoluokassa 70–850 kWp) lähivuosien aikana.Sopimuksen myötä Tokmannista tulee merkittävä kotimaisen uusiutuvan aurinkoenergian käyttäjä Suomessa. Ensimmäiset yhteistyösopimuksen mukaiset aurinkovoimalat on tarkoitus ottaa käyttöön kesällä 2017.

Tokmannin suurimpia sähkönkulutuksen lähteitä ovat valaistus, ilmanvaihto ja jäähdytys. Voimaloiden tuottama sähkö voidaan kokonaisuudessaan hyödyntää Tokmannin omassa sähkönkäytössä ja sillä voidaan kattaa arviolta 15 prosenttia myymäkohtaisesta sähköntarpeesta vuositasolla. Saatavien kokemusten perusteella aurinkovoimaloita voidaan asentaa Tokmannin uusiin myymälöihin toimipaikkoihin tulevaisuudessa.

"Tokmannin tavoitteena on viisas resurssien käyttö. Aurinkosähkö tukee erinomaisesti tavoitteitamme vähentää toimintamme ilmastovaikutuksia energiankulutuksen vähentämisen lisäksi", Tokmannin talous- ja hallintojohtaja Sixten Hjort sanoo.

YHTEYSTIEDOT

Solarigo Systems Oy

MYYNTI

myynti@solarigo.fi

+358 40 543 2327

HUOLTO

huolto@solarigo.fi

+358 10 209 1890

TAMPERE
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Y-tunnus 2702133-8

© Copyright Solarigo Systems Oy 2021