top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Solarigo toteuttaa 2000 kWp aurinkosähkövoimalan LEMENE -hankkeeseen

Solarigo Systems Oy ja Lempäälän Energia Oy ovat tehneet sopimuksen 2 000 kWp maa-asenteisen aurinkovoimalan toimittamisesta energiateknologian kärkihankkeeseen Lempäälään.

Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-hanke on yksi työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2017 valitsemista energiateknologian kärkihankkeista. Lempäälän energiayhteisö -hankkeen perusajatuksena on rakentaa Lempäälään kauppakeskus Ideaparkin pohjoispuolelle älykäs ja energiaomavarainen mikroverkko, jolla turvataan itsenäisesti koko alueen tarvitseman energian saanti. Järjestelmä koostuu kaasumoottoreista, aurinkovoimaloista, polttokennoista sekä tarvittavasta akustosta. Hanke valmistuu vuonna 2019.

Solarigon toimittama 2 000 kWp:n maa-asenteinen aurinkovoimala on valmistuessaan Suomen suurimpia aurinkovoimaloita. Voimalaan tulee yhteensä noin 6 000 aurinkopaneelia, ja se tuottaa sähköä LEMENE -energiayhteisölle arviolta noin 1 800 MWh vuodessa. Aurinkovoimala valmistuu kesällä 2019, ja sen sähköntuotanto vastaa noin 900 pienen kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkulutusta. Solarigon toteuttama aurinkovoimala kattaa puolet LEMENE-hankkeen yhteensä 4 000 kWp aurinkovoimalakokonaisuudesta.

Aurinkovoimalan elinkaari on pitkä, jopa 35 vuotta, jolloin voimalan tekniseen toteutukseen tulee kiinnittää erityishuomiota. Solarigon osaaminen ja näytöt Suomen suurimpien aurinkovoimalaitosten toteuttajana vakuuttivat meidät toimittajavalinnassa,” sanoo LEMENE-hankkeen johtaja Joni Rintala Lempäälän Energiasta.

”Olemme erittäin iloisia, että pääsemme toteuttamaan aurinkovoimalakokonaisuuden osaksi edistyksellistä ja innovatiivista LEMENE-hanketta. Odotamme innolla yhteistyötä Lempäälän energiayhteisön kanssa,” sanoo toimitusjohtaja Antti Koskelainen Solarigo Systemsistä.Esittelyvideo: Lemenen valmistunut aurinkopuisto

 

Lisätietoja


Lempäälän Energia Oy, LEMENE-hankkeen johtaja Joni Rintala, +358 40 660 3906, joni.rintala(at)lempaalanenergia.fi

Lempäälän Energia Oy, toimitusjohtaja Toni Laakso, +358 50 383 9342, toni.laakso(at)lempaalanlampo.fi

Solarigo Systems Oy, toimitusjohtaja Antti Koskelainen, +358 40 726 7673, antti.koskelainen(at)solarigo.fi

Lempäälän energiayhteisö- eli LEMENE-hanke on valittu yhdeksi työ- ja elinkeinoministeriön energiateknologian kärkihankkeeksi vuonna 2017. Hankkeen perusajatuksena on rakentaa älykäs ja energiaomavarainen toimintaympäristö, jolla turvataan alueen energiansaanti. Tavoitteena on aurinkoenergian ympärivuotinen käyttö energiavarastoja hyödyntäen. Hanke valmistuu vuonna 2019.

Hankkeen fyysinen toiminta-alue sijoittuu Lempäälään, kauppakeskus Ideaparkin pohjoispuolelle, Marjamäen teollisuusalueelle. Lempäälän Energian rooli LEMENE-hankkeessa on toimia paitsi sähkön ja lämmön tuottajana myös operaattorina energiayhteisössä toimivien yritysten välillä. Solarigo on uusiutuvaa aurinkosähköä tarjoava suomalainen energiayhtiö. Solarigo toimittaa suuria aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen kokonaistoimituksena sekä paikan päällä tuotettua aurinkosähköä pitkäaikaisella sopimuksella asiakkailleen.

bottom of page