top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

ALSOn trukit liikkuvat aurinkosähköllä

ALSOn logistiikkakeskuksessa Tampereella otettiin käyttöön 31.5.2021 aurinkovoimala, joka tuottaa yrityksen käyttöön päästötöntä ja uusiutuvaa sähköä. Sähkönmäärällä pystytään kattamaan mm. logistiikkakeskuksen 21 trukin ja automaation sähkönkulutus.


Tampereelle ALSOn logistiikkakeskukseen rakennettiin komea 324 kWp (kilowattipiikki) aurinkovoimala katto-asenteisesti. Aurinkovoimalan myötä kiinteistössä tuotetaan kulutetusta sähköstä itse noin 20 % vuosittain. ALSOlla energian kulutus on suurinta päiväaikaan, jolloin myös voimalan tuotto on korkeimmillaan. ALSO, ja kiinteistönomistaja Logicenters näkevät voimalan sijoituksena vihreään tulevaisuuteen, jonka eteen on tehtävä konkreettisia toimia. Aurinkovoimalan toimitti kotimainen Solarigo Systems Oy.


Aurinkovoimala koostuu 900 aurinkopaneelista, jotka tuottavat sähköä vuosittain noin 260MWh. Sähkönmäärä vastaa esimerkiksi noin 100 kerrostaloyksiön vuosikulutusta (2200 kWh/v/asunto). Aurinkovoimalan omistaa Logicenters, joka myy tuotetun sähkön ALSOlle.


Solarigon projektipäällikkö Juho Lasosen mukaan projektin toteutus sujui hyvin: ”Aurinkovoimalaprojekti sujui mallikkaasti yhteistyössä ALSOn kanssa. Pyrimme projektin aikana varmistamaan, että meidän toimintamme vastaa ALSOn turvallisuusvaatimuksia ja minimoimme häiriötekijät logistiikkakeskuksen päivittäiselle toiminnalle. Projektin toteutus suunniteltiin huolellisesti yhdessä etukäteen, jolloin rakentamisaika saatiin vietyä läpi tehokkaasti.”MODERNI YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN KIINTEISTÖ


Logistiikkakeskuksen omistajalle, Logicentersille ja ALSOlle ympäristötekijöihin panostaminen on ollut selvää yhteistyön alusta saakka, alkaen kiinteistön rakentamisesta. Yrityksien vuokralaissuhteessa tehdään myös aktiivista ympäristöyhteistyötä, sillä molemmat ovat sitoutuneet toiminnan kehittämiseen. Logistiikkakeskus on vuonna 2016 valmistunut ympäristöratkaisuiltaan moderni kiinteistö.


”Rakennusvaiheessa ympäristöasiat olivat keskiössä. Otimme käyttöön eri ratkaisuja, kuten automaattisen LED-valaistuksen koko rakennuksessa, litium-ion-akuilla toimivat trukit, maalämmön ja huomioimme energiatehokkuuden rakenteiden eristyksessä. Nyt otamme seuraavan askeleen aurinkovoimalan myötä. Meiltä kysytään usein, miten me yrityksenä toimitaan ympäristöasioissa ja on ilo vastata kysymyksiin konkreettisilla toimilla”, kommentoi ALSOn varastopäällikkö Joni Viikki.


Logistiikkakeskuksen katolle asennettu aurinkovoimala vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 30 000 kg vuosittain verrattuna keskimääräisiin sähköntuotannon päästöihin Suomessa (131 kg CO2/MWh).


Logicentersin tavoitteena on olla kiinteistöissään hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Logicentersin taustalla on NREP, Pohjoismaiden johtava kiinteistökehittäjä, joka pyrkii muuttamaan koko toimialan toimintatapoja ja rakentamista kestävästi pitkällä aikavälillä.


”Arvostamme ALSOn sitoutumista kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan, joka on samankaltainen Logicentersin arvomaailman kanssa. Kyseinen kiinteistö oli ensimmäinen kohteemme, jossa otettiin käyttöön maalämpöjärjestelmä ja tämä aurinkovoimalan käyttöönotto tukee hyvin pitkäaikaista yhteistyötämme ja strategiaa kestävän kehityksen osalta”, kommentoi Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

 

Lisätietoja


ALSO Finland Oy tarjoaa palveluita IT-alan arvoketjun joka tasolle yhdestä lähteestä. Eurooppalaisen B2B-markkinapaikkansa kautta ALSO koostaa logistiikkapalveluista, talouspalveluista, tukkupalveluista, ratkaisupalveluista, digitaalisista palveluista ja tietotekniikkapalveluista yksilöllisiä palvelupaketteja. ALSOn valikoimissa on yli 188 000 nimikettä noin 500:lta toimittajalta.


Logicenters on Pohjoismaiden johtava modernien logistiikkakiinteistöjen rakentaja, kehittäjä ja saneeraaja, jolla on keskeisillä sijainneilla yli 1,3 miljoonaa neliömetriä logistiikkatilaa. Yhtiöllä on toimintaa Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Logicenters on erikoistunut moderniin logistiikkaan, ja yhtiön laadukkaat, tehokkaat ja toiminnaltaan joustavat kiinteistöt vastaavat standardeiltaan maailmanluokan logistiikkatoimintojen vaatimuksia. NREP perusti Logicentersin vuonna 2015. Lisätietoa: www.logicenters.com


Solarigo Systems Oy on kotimainen energiayhtiö, joka toimittaa kotimaista aurinkosähköä yrityksille avaimet käteen periaatteella järjestelmätoimituksina sekä sähkösopimuksella ilman asiakkaan omaa investointia. Solarigon pääomistaja on Lumme Energia Oy, joka kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.


 

Yhteyshenkilöt


Varastopäällikkö

Joni Viikki

044 779 7349

ALSO Finland Oy


Commercial Director

Jarkko Äikää

+358 96 744 10

Logicenters


Projektipäällikkö

Juho Lasonen

040 773 0705

Solarigo Systems Oy

Комментарии


bottom of page