Aurinkovoimaloiden asentaminen - Asennuksen näkökulma

Kuluneen kevään aikana on kirjoiteltu minkälaisia asioita Solarigon toimiston puolella puuhataan niin suunnittelun, hankinnan kuin projektinjohdonkin osalta, mutta minkälaista itse aurinkovoimalan asennustyö on? Siitä kertovat enemmän Solarigon asennustyövoimasta Roope Raisio ja Jukka Haapamäki.


Roopella ja Jukalla on molemmilla kokemusta niin asennuksesta kuin asennuksen työnjohdostakin. Jukka kuuluu Solarigon vakituiseen asennustiimiin ja Roope puolestaan on toiminut asennushommissa opintojen ohella kesäisin eli vilkkaimpaan asennusaikaan. Sukelletaanpa asennustyön arkeen!ROOPE RAISIO


Kauanko olet ollut Solarigolla?

Aloitin Solarigolla viime vuonna asentajana. Pidin paikasta paljon, joten päätin hakea täksi kesäksi työnjohtajaksi.


Millaista aurinkosähköjärjestelmien asentaminen on?

Ennen kaikkea tarkkaa. Vaikka voimala jäisi katolle silmiltä piiloon, tehdään se silti kestämään tarkempaakin tarkastelua ja käyttöä kymmeniksi vuosiksi.


Mikä työssä on parasta?

Työporukka! Meillä on helppo kysyä asioista ja huolet otetaan hyvin vastaan. Myös asennustiimi on tiivis kaveriporukka, jonka kanssa viihtyy aina reissatessa.


Entä haastavinta?

Ehdottomasti helteet. Tällä alalla ei harmita, vaikka etelän aurinkorannoille ei tänä kesänä pääse. Aurinkorasvaa kuluu paljon.


Minkälaisella ruualla jaksaa asennuksia tehdä parhaiten?

Me on asennustiimin kesken tykätty kysellä paikallisilta kylän tai kaupungin parhaat ruokapaikat. Mitä paikallisempaa, sen parempaa!


Missä päin Suomea olette päässeet kiertämään?

Meidän tiimin lähtöpaikkana toimii Tampere ja ollaan yksi Etelä-Suomen työryhmistä. Virrat on varmaan pohjoisin, missä on oltu, mutta etelässä on tehty töitä monessa paikassa Naantalin ja Lappeenrannan välillä.


Aurinkosähköala on yleisesti ollut melko nousukiidossa viime vuosina eikä loppua ole ihan heti näkyvillä ja onkin ollut hienoa olla mukana alan johtavassa firmassa Suomessa.
JUKKA HAAPAMÄKI


Kauanko olet ollut Solarigolla?

Neljäs asennuskausi on nyt kokonaisuudessaan menossa joista toinen vakituisena.


Millaista aurinkosähköjärjestelmien asentaminen on?

Asentaminen on yllättävän monipuolista, ja erilaisia työtehtäviä löytyy laidasta laitaan. Aivan huonokuntosena ei työtä välttämättä jaksa, sillä työ on toisinaan melko fyysistä ja päivät usein venyvät. Välillä joutuu myös haastamaan itseään sekä soveltamaan. Asennuskäytäntöjä sekä menetelmiä on myös saanut olla mukana kehittämässä.

Mikä työssä on parasta?

Työ on liikkuvaa, maisema vaihtuu usein ja hyvällä, saman henkisellä porukalla on mukava reissata. Tietysti myös näin reissuhommia tehdessä viikonloput ovat aina kolmipäiväisiä, mikä on mukavaa.


Entä haastavinta?

Ulkotöitä tehdessä ollaan tietysti aina sään armoilla. Rankalla vesisateella tai muilla epämieluisilla sääilmiöillä tekeminen ei ole aina kovin mieluista.

Minkälaisella ruualla jaksaa asennuksia tehdä parhaiten?

No, ruoka on ruokaa ja itse olen onneksi melko kaikkiruokainen, joten eipä sillä väliä mitä suuhun laittaa. Monipuolinen kotiruoka on kuitenkin se mitä mieluiten työpäivän aikana syö.


Missä päin Suomea olette päässeet kiertämään?

Tässä on Seinäjoen tiimin kanssa vuosien aikana Lappia lukuunottamatta päässyt aika tehokkaasti Suomen kiertämään jo useampaan kertaan. Saattaa olla, että jollain viikolla ollaan aivan itärajalla, ja seuraava viikko onkin jo länsirannikolla. Asennuksia on päässyt tekemään myös sellaisilla paikkakunnilla, joissa ei olisi kyllä muuten tullut luultavasti ikinä käytyä.

Olen samaa mieltä Roopen kanssa siitä että ollut hienoa olla mukana Suomen johtavassa alan firmassa. Aika harva voi myös sanoa olleensa tekemässä mm. Pohjoismaiden suurinta aurinkovoimalaa!

YHTEYSTIEDOT

Solarigo Systems Oy

MYYNTI

myynti@solarigo.fi

+358 40 543 2327

HUOLTO

huolto@solarigo.fi

+358 10 209 1890

TAMPERE
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Y-tunnus 2702133-8

© Copyright Solarigo Systems Oy 2021