top of page
Open Site Navigation

EN

  • Writer's pictureSolarigo Systems

Ennätysvauhtia ja kasvua - Solarigo vuosina 2021 ja 2022

Solarigo on palannut ensimmäisen koronavuoden jälkeen kasvu-uralle. Vuonna 2021 asensimme jälleen ennätysmäärän aurinkosähkökapasiteettia. Tärkein kuitenkin säilyi ennallaan: asiakastyytyväisyytemme pysyi edelleen huippuluokassa.


Vuosi 2021 oli kaikkiaan menestyksekäs vuosi Solarigolle. Asennuskausi oli vilkas alkaen helmikuusta ja päättyen joulukuun puoleen väliin. Rakensimme aurinkovoimalahankkeissamme yhteensä 11,5 MWp kotimaista aurinkosähkökapasiteettia. Sekä aurinkovoimalaprojektien että rakennetun kapasiteetin määrä kasvoivat edellisistä vuosista. Suurimpia toteutuksiamme vuonna 2021 olivat Seepsulan ja Elosen maa-asenteiset aurinkovoimalat sekä Nokian Renkaiden kattoasenteinen aurinkovoimala, jotka olivat noin 1MWp projekteja.


Organisaatiomme kasvoi keväällä kolmella henkilöllä. Huomasimme, että yrityksen perustamisesta (2015) alkaen yksikään vakituinen työntekijämme ei ole vielä vaihtanut toiseen työpaikkaan. Kovasta aurinkovoimaloiden rakennusvauhdista huolimatta olemme onnistuneet rakentamaan myös hyvän työpaikan.


Kiinnostus aurinkosähköön nousussa

Kiinnostus aurinkosähköön Suomessa on noussut sekä ilmasto- että taloudellisista syistä. Aurinkovoimalan hankkiminen on näkyvä keino pienentää hiilijalanjälkeä ja olemme ylpeitä siitä, että saamme tukea asiakkaitamme konkreettisissa ilmastoteoissa. Työskentelemme päivittäin, jotta uusiutuvan aurinkosähkön hyödyntäminen olisi asiakkaillemme vaivatonta, turvallista ja kannattavaa.


Aurinkosähkön kannattavuuteen vaikuttaa olennaisesti vaihtoehtoisen sähkön hinta. Vuonna 2021 näimme sähkömarkkinoilla rajuja hintoja ja hinnan heilahtelua, jotka herättivät monia yrityksiä pohtimaan aurinkosähköä. Aurinkosähkö kiinnostaa entistä enemmän mahdollisuutena suojautua korkeita hintapiikkejä vastaan ja keinona saada ennustettavuutta sähkölaskuille.


2022 – suuria aurinkosähköpuistoja ja kovaa kasvua

Vuosi 2022 näyttää aurinkosähköalan kannalta mielenkiintoiselta. Suomessa tullaan näkemään entistä enemmän suuria aurinkovoimaloita ja massiivisia aurinkosähköpuistoja. Solarigo on kehityksessä mukana. Vuoden 2022 suuriin puistohankkeisiimme kuuluvat muun muassa Suomen suurimman aurinkovoimalan Nurmon Auringon 5MWp laajennus ja Sulkavan kunnan 5MWp aurinkosähköpuisto.


Yksi Solarigon vuoden 2022 suurista hankkeista on Atrian Nurmon tehtaan 5MWp laajennus, joka lähes kaksinkertaistaa Atrian aurinkovoimalan kapasiteetin.


Suuret aurinkosähköpuistohankkeet ja kasvava kysyntä paikallisvoimaloissa tarkoittavat tänä vuonna Solarigon kasvua ja tietysti myös rekrytointeja! Tulemme avaamaan positioita haettavaksi keväällä 2022.


Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme luottamuksesta menneenä vuotena! Suuntaamme vuoteen 2022 innokkaasti ja energisinä.

- Solarigon porukka
bottom of page