top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Europressin siniset jätepuristimet valmistuvat nyt vihreällä sähköllä

Keravan jätepuristintehtaan katolle on asennettu merkittävän kokoinen, yli 1000 aurinkopaneelin voimala.


383 kilowattipiikin tehoinen aurinkovoimala valmistaa vihreää sähköä jätepuristinten valmistusta varten Keravalla Europressin tehtaalla. Aurinkovoimala tuottaa vuosittain noin 330 MWh sähköä, jolla voidaan kattaa noin 15 % tehtaan vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.


Aurinkovoimalaprojekti onnistui sujuvasti ja projektin aikana Europress sai keskittyä liiketoimintaansa, eli jätepuristinten valmistukseen.


Europressille aurinkovoimalan hankinta oli luonteva valinta osana jatkuvaa ympäristötyötä, johon yhtiö on sitoutunut. Keravan tehtaalla valmistetaan yli 1000 puristavaa jätelaitetta vuodessa, ja valmistuksessa sähköä kuluu esimerkiksi hitsaukseen, maalaukseen ja loppukokoonpanoon. Nyt vuosittain noin 150 puristinta voidaan valmistaa omalla katolla syntyvällä aurinkosähköllä.


– Olemme ympäristöalan yritys, pitäähän meidän elää niin kuin opetamme. Aurinkovoimalan myötä tehtaalla käytetty energia on vihreämpää ja edullisempaa, ja kattopinta-ala olisi ollut turha jättää hyödyntämättä. Loput 85 % sähköstämme tulee nyt myös uusiutuvista lähteistä, joten fossiilista sähköä emme käytä enää ollenkaan, kertoo Europressin varatoimitusjohtaja Timo Huhtala.

150 jätepuristimen valmistaminen vuosittain aurinkosähkön avulla on merkittävä määrä. Käytännössä tuolla määrällä voidaan varustaa noin 80 markettitason ruokakauppaa niiden jätepuristimilla. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi kaikkia Keski-Uusimaan normaalikokoisia marketteja.


– Tämä oli suuremman kokoluokan projekti. Sujuvan yhteistyön ansiosta asennukset onnistuivat projektinhallinnan näkökulmasta hyvin. Tavoitteenamme on aina, että asiakas voi projektin aikana keskittyä ydinliiketoimintaansa, kertoo Solarigon projektipäällikkö Heidi Mattila.

 

Lisätietoja


Projektipäällikkö

Heidi Mattila

+358 50 434 3290Comments


bottom of page