top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Fredmanin tehtaalle Raumalle yksi Satakunnan merkittävimmistä aurinkovoimaloista

Solarigo rakensi suomalaisen perheyhtiö Fredmanin tehtaalle Raumalle huomattavan aurinkovoimalan. Voimala on teholtaan 344 kilowattipiikkiä, ja se on yksi merkittävimmistä Satakunnassa. Vastuullisista keittiötuotteista ja digitaalisista food tech -palveluista tunnettu Fredman tähtää investoinnilla tuotannon hiilijalanjäljen vähentämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.


Fredmanin Rauman tehtaan aurinkovoimala. Kuva Fredman Group


Fredmanin tehtaan katolle ja eteläiselle julkisivulle on asennettu lähes tuhat aurinkopaneelia, jotka tuottavat arviolta noin 300 MWh sähköä vuodessa. Se on keskimäärin lähes viidennes tehtaan vuosittaisesta kokonaissähkönkulutuksesta ja kesäkuukausina paneeleilla pystytään kattamaan jopa 45 % kulutuksesta.


– Tämä osoittaa mielestäni hyvin konkreettisesti sitoutumisemme uusiutuvan energian käyttämiseen. Aurinkoenergia sopii hyvin tehtaan sähkönkulutukseen ja onhan se hienoa, että saamme ilmastoystävällistä sähköä oman tehtaamme katolta, sanoo Fredman Groupin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.


Fredmanin Rauman tehtaan eteläisen julkisivun seinäpaneelit. Kuva Solarigo


KEITTIÖTUOTTEITA ENTISTÄ VASTUULLISEMMIN


Fredmanin Rauman tehtaalla valmistetaan niin kuluttajille kuin ammattikeittiöille laadukkaita ja ekologisia keittiötuotteita, joista 81 % on kierrätettäviä. Yhtiön vastuullisuusvision mukaisesti kaikki tuotteet tehdään uusiutuvista materiaaleista ja ne ovat täysin kierrätettäviä vuoteen 2030 mennessä. Uusiutuvan energian lisäämisen myötä keittiötuotteet myös valmistuvat nyt entistä puhtaammin, sillä aurinkosähköjärjestelmä alentaa CO₂-päästöjä laskennallisesti jopa 40 tonnia vuodessa.


Tämä osoittaa mielestäni hyvin konkreettisesti sitoutumisemme uusiutuvan energian käyttämiseen. Aurinkoenergia sopii hyvin tehtaan sähkönkulutukseen ja onhan se hienoa, että saamme ilmastoystävällistä sähköä oman tehtaamme katolta.

Fredman valitsi aurinkovoimalaprojektiin yhteistyökumppaniksi Solarigon vastuullisen kokonaisuuden perusteella, jonka myötä myös yrityksen oma sähkönkulutus ja tuotteiden valmistus on vastuullisempaa. Solarigolla iloitaan aina kumppanien vastuullisuustavoitteiden saavuttamisesta ja aurinkovoimala on yksi konkreettinen askel eteenpäin. Solarigon projektipäällikön Heidi Mattilan mukaan projekti sujui hyvin: ”Tämä projekti oli meidän kannaltamme erinomainen, sillä tiedonvaihto Fredmanin väen kanssa sujui hienosti ja aikataulutus oli helppoa. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut projekti.” 

Lisätietoja


Projektipäällikkö

Heidi Mattila

+358 50 434 3290

Solarigo

Comments


bottom of page