top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Nokian Renkaiden logistiikkakeskuksen katolle nousi kahden jalkapallokentän kokoinen aurinkovoimala

Nokian Renkaiden logistiikkakeskuksen katolle Nokialla nousi teholtaan Pirkanmaan suurin kattovoimala. Voimala koostuu 3160 paneelista ja sen teho on yli 1100 kilowattia (kW). Kaikki aurinkopaneelien tuottama sähkö käytetään logistiikkakeskuksessa, jossa sähköä tarvitaan mm. valaistukseen ja ilmanvaihtoon.


Solarigon asentama voimala Nokian Renkaiden logistiikkakeskuksessa tuottaa vuodessa noin 990 000 kWh sähköä, mikä vastaa noin 50 sähkölämmitteistä omakotitaloa (20 000 kWh/v), 400 kerrostalokaksiota (2 500 kWh/v) tai 5 000 000 ajokilometriä sähköautolla (0,2 kWh/km). Voimalan pinta-ala katolla on noin 17 000 m2, mikä vastaa hieman yli kahta jalkapallokenttää.


Kuva Nokian Renkaat


”Nokian Renkaiden tavoitteena on pitkään ollut lisätä ympäristöystävällisen energian käyttöä. Kaikki Nokian-tehtaalle ostettu sähkö oli jo viime vuonna uusiutuvaa. Aurinkopaneelien teknologian kehittymisen myötä aurinkovoimastakin on tullut kustannustehokkaampaa ja investointi oli nyt kannattava,” Nokian Renkaiden laatu- ja vastuullisuusjohtaja Teppo Huovila toteaa.


Yhtiöllä on Nokian lisäksi aurinkovoimalat myös Yhdysvaltain-tehtaan yhteydessä ja Espanjan uuden testikeskuksen alueella.


Suomessa satsataan nyt todella paljon sekä tuuli- että aurinkovoimaan, ja on luonnollista, että Nokian Renkaat on tässä kehityksessä mukana.

”Suomessa satsataan nyt todella paljon sekä tuuli- että aurinkovoimaan, ja on luonnollista, että Nokian Renkaat on tässä kehityksessä mukana. Aurinkovoima on täysin päästötöntä ja melutonta, eli siinä mielessä lähiympäristöllekin ystävällistä,” Huovila toteaa.


Solarigo on auttanut asiakkaitaan vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja luomaan taloudellisia säästöjä aurinkovoimaloiden avulla vuodesta 2016 alkaen. Nokian Renkaiden voimala oli poikkeuksellinen, sillä yli 1 megawatin aurinkovoimalat ovat Suomessa vielä harvinaisia erityisesti kiinteistöjen katoilla.


”On hienoa, että Nokian Renkaat ovat mukana viemässä aurinkosähköalaa eteenpäin tämän kaltaisilla hankkeilla. Projektin suuren kokoluokan vuoksi oli tärkeää saada sovitettua voimalan tavaratoimitukset yhteen Nokian Renkaiden logistiikkakeskuksen päivittäisen toiminnan kanssa. Yhteistyö logistiikkakeskuksen henkilöstön kanssa toimi todella hyvin ja selkeästi.” kommentoi Solarigon projektipäällikkö Juho Lasonen. 

Yhteyshenkilöt


Laatu- ja vastuullisuusjohtaja

Teppo Huovila

010 401 7701

Nokian Renkaat


Projektipäällikkö

Juho Lasonen

040 773 0705

Solarigo Systems Oy
Comments


bottom of page