top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Peurungan jäähalli pyörii jatkossa 100 % uusiutuvalla energialla

Peurungan jäähallin sähkö tulee jatkossa täysin uusiutuvista lähteistä. Toteutuksen takana on kaksi ratkaisua: uusi energiakumppani sähkönhankinnassa ja jäähallin katolle rakennettavan aurinkovoimalan tuottama energia.Peurungan jäähallissa hyödynnetään jatkossa EKOenergia-merkittyä sähköä, joka tulee Lumme Energialta. EKOenergia-merkki takaa sen, että energia on 100% uusiutuvaa ja täyttää ympäristöjärjestöjen hyväksymät kestävyyskriteerit. EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton lanseeraama ja voittoa tavoittelematon ympäristömerkki energialle ja toimii nyt jo yli 40 maassa. EKOenergian Ilmastorahaston kautta ohjataan tukea kansainvälisiin ilmastoprojekteihin eri puolille maailmaa. Ympäristöystävällisen energiaratkaisun toisena palasena on aurinkovoimala, joka rakennetaan jäähallin katolle.


- On hienoa olla mukana mahdollistamassa vihreään energiaan siirtymistä paikallisesti Keski-Suomessa ja rakentaa näin yhdessä vastuullista ja ympäristöystävällistä tulevaisuutta. Kumppanuus on meille tärkeä ja hyvin merkityksellinen”, toteavat Lumme Energian avainasiakaspäällikkö Jukka Melonen ja Solarigon myyntipäällikkö Samuli Pohtola.


Ympäristövastuullisuus tärkeä osa yrityksen strategiaa ja arvopohjaa


Suomen Sporttiareenat haluaa toiminnallaan ja päätöksenteoillaan olla luomassa parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Tästä syystä EKOenergia ja aurinkovoimala olivat ratkaisuja, jotka haluttiin käyttöön Peurungan jäähallilla.


- Heti toiminnan alkaessa oli selvää, että pitkäaikaisen ja vastuullisen energiakumppanin etsiminen on prioriteettilistamme kärjessä. Kartoittaessamme mahdollisia kumppaneita Lumme Energia erottui joukosta edukseen ja heidän kanssaan yhteinen suunta ja visio löytyi nopeasti ja luontevasti, taustoittaa sopimuksen syntymistä Suomen Sporttiareenat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Mellin.


Peurungan jäähalli saa jatkossa osan sähköstään siis myös aurinkovoimalasta, joka pystytetään hallin katolle toukokuussa. Aurinkovoimalan rakentamisesta vastaa Solarigo Oy, joka kuuluu Lumme Energian konserniin. Hallin katolle asennettava aurinkovoimala tulee koostumaan 228 aurinkopaneelista, joiden teho on yhteensä 82 kWp.Vuodessa suoraan hallin katolta saadaan noin 68 000 kilowattituntia sähköä. Aurinkovoimalalla pystytään kattamaan lähes 10 prosenttia jäähallin käyttämästä sähköstä.


Esittelyvideo Peurungan jäähallin 100% vihreän sähkön ratkaisu


 

Suomen Sporttiareenat Oy on vastannut Peurungan jäähallin toiminnasta vuoden 2021 alusta lähtien. Yrityksen tavoitteena on rakentaa jäähallin ympärille Suomen paras urheiluopistojen ulkopuolinen jääurheilun palvelu- ja toimintakonsepti. Laadukkaan alueellisen perustoiminnan lisäksi toiminnan painopisteenä ovat vetovoimaiset turnaus-, leiri- ja tapahtumatoiminnot. Menestyksen avaintekijöinä ovat osaaminen, yhteistyö, verkostot ja kansainvälisyys.


Solarigo Systems Oy on kotimainen energiayhtiö, joka toimittaa kotimaista aurinkosähköä yrityksille avaimet käteen periaatteella järjestelmätoimituksina sekä sähkösopimuksella ilman asiakkaan omaa investointia. Solarigon pääomistaja on Lumme Energia Oy, joka kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.


Lumme Energia Oy on kotimainen energia-alan uudistaja, joka toimittaa sähköenergiaan liittyviä kokonaisratkaisuja ja luo lisäarvoa asiakkailleen. Autamme asiakkaitamme vaikuttamaan oman ympäristönsä kestävään kehitykseen ja varmistamme parhaat palvelut jokaiseen tarpeeseen nyt ja tulevaisuudessa. Lumme Energia kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.


 

Yhteyshenkilöt


Hallituksen puheenjohtaja

Janne Mellin

040 314 3249

Suomen Sporttiareenat


Myyntipäällikkö

Samuli Pohtola

041 5444 810


Avainasiakaspäällikkö

Jukka Melonen

040 7093 863

Comments


bottom of page