top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Solarigo asensi ennätysmäärän uusia aurinkovoimaloita vuonna 2019!

Aurinkovoimaloiden kiivain asennuskausi lähenee loppuaan ja nyt onkin hyvä hetki pysähtyä summaamaan kulunutta vuotta Solarigolla.


Solarigon asennetut voimalat yhteensä ja vuonna 2019


Paljon on tänä vuonna tapahtunut ja ylpeästi voidaankin todeta heti alkuun, että Solarigon asiakkailleen asentamien aurinkosähkövoimaloiden tuotantokapasiteetti ylitti tänä vuonna 20 MWp! Tämä tarkoittaa yli 70 000 aurinkopaneelia.


Yhteensä isoja aurinkovoimaloita on rakennettu avaimet käteen -toimituksena jo 70 kappaletta, joista suurin osa on sähkösopimuskohteita. Niiden tuottama sähkö toimitetaan asiakkaillemme ja käytetään paikan päällä asiakkaidemme kiinteistöissä. Loput aurinkovoimalat ovat järjestelmätoimituksia.


Voimaloita asennettiin yhteensä ennätykselliset 41 kappaletta kuluneen vuoden aikana! Asennuksia on tehty 33 eri paikkakunnalla ympäri Suomen, emmekä olisi mitenkään onnistuneet ilman upeaa, Solarigon omaa, osaavaa asennustyövoimaa. Yhteensä voimaloita on ollut asentamassa 30 vakituista tai määräaikaista asentajaa. Voimaloita on toteutettu eri tyyppisiin kohteisiin, esimerkiksi tasakatoille, peltikatoille, maa/rinnekentille kuin myös seinäpintoihin.

Aurinkosähköntuotanto ja vältetyt hiilidioksidipäästöt


Solarigon aurinkosähköjärjestelmät tuottivat asiakkailleen sähköä helmikuusta marraskuuhun 2019 yhteensä noin 12 000 MWh, sisältäen tänä vuonna asennettujen voimaloiden tuotannon. Tämä määrä vastaa noin 6000 pienen kerrostaloasunnon vuosittaista sähkönkulutusta tai 60 miljoonan kilometrin ajamista sähköautoilla1).


Rakentamamme aurinkosähköjärjestelmät ovatkin siis vähentäneet asiakkaidemme kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjä pelkästään tänä vuonna lähes 1 800 000 kg. Tämä määrä vastaa noin 180 keskivertosuomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä2).


Vuoden muut kohokohdat


Asennuskauteen mahtui myös muutakin kuin asennustöitä. Kesäkuussa saimme nimittäin uuden pääomistajan, Lumme Energia Oy:n, joka kuuluu Suur-Savon Sähkö -energiakonserniin. Nykyaikainen ja eteenpäin katsova uusi omistajamme Lumme Energia haluaa tarjota omille asiakkailleen mahdollisuuden vastuullisempaan energiankäyttöön sekä investoida puhtaaseen suomalaiseen energiaan. Alku onkin sujunut hyvin uuden omistajan kanssa ja tulevina vuosina on varmasti tiedossa vielä tiiviimpää yhteistyötä asiakkaidemme hyväksi.


Toisena kohokohtana voidaan mainita Atrian Nurmon tehtaalle valmistunut, vuonna 2017 käynnistetty energiakärkihanke. Suomen suurimmassa aurinkosähköpuistossa on yhteensä 22 000 aurinkopaneelia (6MWp) ja lisäksi hankkeeseen kuului energiatehokkuutta parantavia toimia, sekä viimeisimpänä 1 MW/1 MWh sähkövaraston hankinta.Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme hyvin kuluneesta asennuskaudesta. Yhdessä olemme voineet lisätä uusiutuvan energian tuotantoa Suomessa.


Ensi vuoden aurinkovoimalahankkeiden suunnittelu on jo kovassa vauhdissa ja projektien toteutus jatkuu taas alkuvuodesta. Vielä on kuitenkin ensi kauden asennuskalenterissa tilaa, joten mikäli harkitset itse, tai tiedät jonkun harkitsevan puhdasta, kotimaista ja kustannustehokasta aurinkosähköä, vinkkaa vaikka osoitteeseen myynti@solarigo.fi niin ollaan teihin yhteydessä.


Hyvää huomista itsenäisyyspäivää kaikille!

Terveisin, Solarigon aurinkoinen tiimi

 

Taustatiedot


Lumme Energian tiedote 19.6.2019

https://www.lumme-energia.fi/blogi/lumme-energia-oy-hankki-p%C3%A4%C3%A4omistuksen-solarigo-konsernista-luvassa-jopa-60-miljoonan-euron-investointi-puhtaaseen-suomalaiseen-energiaan


1) Laskelmissa on käytetty kerrostaloasunnon 2 000 kWh:n vuotuista sähkönkulutusta ja sähköauton 20 kWh:n sähkönkulutusta sataa ajettua kilometriä kohden.


2) Laskelmassa on käytetty keskimääräisen sähköntuotannon CO₂-päästökerrointa Suomessa (laskettuna viiden vuoden liukuvana keskiarvona) 158 kg CO₂/MWh ja Sitran 16.4.2019 julkaisemaa tietoa keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä, joka on 10 300 kg CO2 /hlö/vuosi.

Comments


bottom of page