Solarigo toimittaa aurinkosähköpuiston Ekoälykylään

Updated: Aug 10, 2020

Kirkkonummen ekoälykylän hankeyhtiö Innodriver Oy on solminut esisopimuksen mm. Suomen johtavan aurinkosähköpuistoja tuottavan Solarigo Systems Oy:n ja energiayhtiö Lumme Energia Oy:n, lämpöenergian kausivarastoimiseen erikoistuneen Heliostorage Oy:n sekä energiajärjestelmiä toteuttavan Holda Energy Solutions Oy:n kanssa. Ekoälykylästä on haaveena tehdä hiilinielu ja rakentaminen voisi alkaa viimeistään vuonna 2021.

Havainnekuva Lunden Architecture Company


Kirkkonummen Masalaan on suunnitteilla 300 pientalon ja 1000 asukkaan Ekoälykylä®, joka voidaan selvitysten mukaan rakentaa lähes kokonaan energiaomavaraiseksi ja hiilineutraaliksi. Sähkö ja lämpö tuotettaisiin varastoitavalla aurinkoenergialla, maalämmöllä ja biokaasulla.


Päästötön asuminen ja liikkuminen on hajautetun lähienergian tuotannon avulla mahdollista mutta tähän tavoitteeseen ei ole päästy vielä missään päin Suomea eikä koko Euroopassa. Ekoälykylän® alueella aiotaan tuottaa taloudellisesti järkevällä tavalla vuositasolla enemmän energiaa kuin sitä kulutetaan asumiseen ja liikkumiseen.


Esisopimuksen kumppanit haluavat toteuttaa Kirkkonummen Masalassa sijaitsevan Mustikkarinteen Ekoälykylän® asemakaava-alueelle noin 6 hehtaarin ja 3 MW:n tehoisen aurinkopuiston, joka tuottaa sähköenergiaa vuositasolla noin 2 500 MWh. Lämpöenergiaa tuotetaan ja varastoidaan maahan Heliostoragen tekniikan avulla myös rakennusten katoilta noin  4 000 MWh. Päästöttömästi tuotettu energia riittää kylän asukkaiden asumiseen ja liikkumiseen. Aurinkosähköä riittää myös myytäväksi noin puolen vuoden ajan ja talviaikana sähköä ostetaan markkinoilta. Tuotettu sähköenergia riittää siis vuositasolla kylän asumiskäyttöön ja sähköautojen tarpeeseen. 100 sähköautoa tarvitsee 15 000 km:n ajamiseen yhteensä noin 230 MWh vuodessa. Sähkö ei kylästä lopu.


Lue hankkeesta lisää Lähienergian sivuilta https://www.lahienergia.org/masalan-ekoalykylan-energiasopimus-solmittu-kirkkonummella/Solarigo Systems Oy

Solarigo Systems Oy on uusiutuvaa aurinkosähköä tarjoava suomalainen energiayhtiö. Solarigo suunnittelee, toteuttaa ja operoi Ekoälykylän aurinkosähköpuiston pitkäaikaisella palvelusopimuksella.

Lisätiedot:

Antti Koskelainen, 040 7267673

antti.koskelainen@solarigo.fi

www.solarigo.fi


Lumme Energia Oy

Lumme Energia Oy on energia-alan uudistaja, joka toimittaa sähköenergiaan liittyviä kokonaisratkaisuja ja luo lisäarvoa asiakkailleen. Lumme Energia tuottaa ekoälykylän energiantoimituksiin ja raportointiin liittyvät palvelut.

Lisätiedot:

Tapo Lehtoranta, 050 465 2860

tapo.lehtoranta@lumme-energia.fi

www.lumme-energia.fi

YHTEYSTIEDOT

Solarigo Systems Oy

MYYNTI

myynti@solarigo.fi

+358 40 543 2327

HUOLTO

huolto@solarigo.fi

+358 10 209 1890

TAMPERE
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Y-tunnus 2702133-8

© Copyright Solarigo Systems Oy 2021