top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Solarigo tiukensi aurinkopaneeliensa vastuullisuusvaatimuksia - myös EU hyväksyi asetuksen pakkotyötä vastaan

Solarigo Systems Oy on tiukentanut aurinkopaneeliensa vastuullisuusvaatimuksia. Vuoden 2024 alusta alkaen yhtiö vaatii, että jokaiselle hankkimansa aurinkopaneelien tuotantoerälle suoritetaan kolmannen osapuolen vastuullisuusauditointi. Lisäksi vastuullisuusauditointien laajuutta on kasvatettu. Auditoinnit toteutetaan paikan päällä aurinkopaneelit valmistavilla tehtailla, mikä varmistaa, että työolosuhteet ja valmistusprosessit täyttävät toimitusketjun eettiset periaatteet.


Solarigo Systems pitää myös merkittävänä edistysaskeleena Euroopan parlamentin hiljattain hyväksymää asetusta, joka kieltää pakkotyöllä valmistettujen tuotteiden tuonnin, viennin ja myynnin EU:n markkinoilla. Tämä uusi lainsäädäntö on suunniteltu vastaamaan huoliin ihmisoikeusrikkomuksista Kiinan Xinjiangin alueella, jolla on suuri merkitys maailman aurinkopaneelituotannossa. Valtaosalla maailman aurinkopaneelituotannosta on riski altistua Xinjiangin alueeseen tuotantoketjun alussa.


”EU:n asetus on tärkeä askel, joka edistää alamme vastuullisuutta. Asetuksen myötä paine asian edistämiseksi kasvaa merkittävästi. Vastaava laki hyväksyttiin Yhdysvalloissa vuonna 2021 hyvin tuloksin, sillä Kiinasta Yhdysvaltoihin myytävien aurinkopaneelien tuotantoketjun läpinäkyvyys on parantunut”, sanoo Vairinen.


Solarigo on jo pitkään pyrkinyt parantamaan tuotantoketjunsa valvontaa. Vuonna 2021 yhtiö toteutti kertaluontoisen auditoinnin, koska kansalaisjärjestö Finnwatch epäili, että aurinkopaneelien valmistukseen Kiinassa liittyy uiguurivähemmistön pakkotyötä Xinjiangin alueella. Auditoinnissa ei löytynyt kriittisiä poikkeamia, ja Solarigo viesti tulokset sidosryhmilleen.


Auditoinnin jälkeen Solarigo on kiinnittänyt erityistä huomiota työolojen selvittämiseen etenkin uusien valmistajien arvioinnissa. Lisäksi yhtiö alkoi vaatia vastuullisuuden menettelyohjetta (Code of Conduct) tavarantoimittajiltaan. Vuoden 2024 alussa Solarigo tiukensi aurinkopaneelihankintansa läpinäkyvyysvaatimuksia merkittävästi auditointivaatimuksellaan.


Lisätietoja asiasta antaa:

Teknologiajohtaja

Ville Vairinen

puh. 050 486 8662 / ville.vairinen@solarigo.fi
Commentaires


bottom of page