top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Solarigon aurinkoinfo 10 - Aurinkovoimalan hankkimisen prosessi

Aurinkovoimalan hankkiminen voidaan jakaa 10 vaiheeseen. Solarigo toimittaa aurinkovoimalat avaimet käteen -periaatteella.


  1. Aurinkosähkökartoitus Ensin tutkimme, millainen aurinkovoimala kiinteistöönne on mahdollista asentaa, ja millainen aurinkosähköratkaisu olisi asiakkaalle taloudellisin. Voit tilata kartoituksen tästä.

  2. Tarjouksen läpikäynti Aurinkovoimalatarjous kannattaa käydä huolellisesti läpi. Kartoituksen jälkeen Solarigo tekee tarjouksen, joka käydään yhdessä läpi. Aurinkovoimalan voi hankkia itse investoiden, tai ilman omaa investointia sähkönostosopimuksena.

  3. Aurinkovoimalan suunnittelu Aurinkovoimala täytyy suunnitella ja mitoittaa oikein. Tarjousvaiheen alustava suunnitelma viedään teknisesti loppuun.

  4. Tukihakemus Aurinkosähkön tuotannolle on mahdollista saada energiatukea. Tämä kannattaa selvittää tapauskohtaisesti. Solarigo auttaa selvittämisessä ja tuen hakemisessa.

  5. Lupahakemukset Aurinkovoimalan rakentamiseen haetaan luvat, kuten rakennuslupa. Solarigo hoitaa toimituksissaan kaikki tarvittavat luvat.

  6. Työmaasuunnittelu Aurinkovoimalan rakentaminen on projektin tärkein, mutta myös nopeimpia vaiheita. Työmaa suunnitellaan niin, ettei se häiritse kiinteistössä normaalia toimintaa.

  7. Asennus Kattoasennuksissa voimalat osat nostetaan katolle ja voimala asennetaan paikalleen. Voimala asennetaan suunnitelmien ja mittakuvien mukaisesti.

  8. Siivoaminen Aurinkovoimalan asentaneen yhtiön on tärkeää siivota jälkensä ja viedä kaikki roskat ja jätteet kierrätykseen.

  9. Käyttöönotto Ennen tuotannon aloittamista aurinkovoimalalle täytyy tilata kolmannen osapuolen varmennetarkastus, merkitä voimalan turvallisuusohjeet ja tehdä pelastuslaitokselle pelastuskortti. Lisäksi järjestelmän perusteet perehdytetään kiinteistönomistajalle ja järjestelmän käyttäjille.

  10. Huolto Aurinkovoimalat eivät vaadi paljon huoltoa, mutta sen tärkeyttä ei sovi unohtaa. Solarigo tekee aurinkovoimaloilleen vuosittain keväällä tarkastuksen ja huoltaa tarpeen mukaan. Lisäksi laitteistoihin voi tulla vikoja tai vikatiloja, joten ne vaativat ympärivuotista seurantaa ja huolto-organisaation kykyä reagoida vikatilanteisiin nopeasti.

Comments


bottom of page