Solarigon tiimi kasvaa ja vahvistuu!

Kuluneen kevään aikana olemme saaneet riviimme uusia kasvoja vahvistamaan Solarigon nuorekasta ja osaavaa tiimiä, joka on kasvanut jo 16:een vakituiseen työntekijään. Solarigo jatkaa kasvun tiellä ja tälle tielle tarvitsemme uusia energisiä tekijöitä.Vaikka olemmekin eläneet poikkeuksellisia aikoja viime kuukaudet, olemme kuitenkin päässeet toteuttamaan hyvän määrän aurinkovoimalahankkeita aikataulussa. Kesän projektikalenteri näyttääkin täyttyvän edelleen ja saammekin kiittää asiakkaitamme luottamuksesta, vaikka ajat ovatkin poikkeukselliset. Suomalaiset haluavat edelleen vastata päästöttömän energiantuotannon kysyntään ja aurinkovoimala on siihen konkreettinen vastaus. Kysynnän myötä myös tiimimme kasvaa ja kävimme kysymässä tiimimme tuoreimmilta jäseniltä kevät kuulumiset tiukkojen kysymysten muodossa. Tervetuloa mukaan Juho, Arttu, Emmi ja Heidi!


Otetaanpa pikainen tutustumiskierros uusiin Solarigolaisiin, ensimmäisenä vuorossa Juho.
Juho Lasonen – Projektipäällikkö


1. Mikä toi sinut Solarigolle?

Olen toiminut aikaisemmalla työurallani erilaisten uusiutuvien energiaratkaisuiden parissa sekä opiskeluaikoinani suuntautunut uusiutuviin sähköenergiateknologioihin. Kiinnostus aurinkosähköjärjestelmiin on siis suuri ja onkin ilo päästä mukaan Solarigon tiimiin toteuttamaan aurinkosähköprojekteja alan eturintamassa!


2. Millaiset odotukset työskentelystä Solarigolla?

Odotan oppivani paljon uutta aurinkojärjestelmien toimituksiin liittyen. Innolla odotan mitä kaikkea tuleva kesä tuo tullessaan 😊


3. Millainen vastaanotto oli Solarigolla?

Poikkeukselliset olosuhteet huomioon ottaen vastaanotto oli hyvä! Pääsin nopeasti mukaan arkirutiineihin, kohdekierroksille, käyttöönottoihin sekä huoltokäynneille. Tuntuukin että olisin ollut jo pidempäänkin talossa. Aika kyllä rientää. Työkaverit ovat ottaneet minut lämpimästi tervetulleeksi ja ilmapiiri on ollut todella positiivinen!


4. Mitkä ovat supervoimasi, entä salaiset paheesi?

Supervoimiahan löytyy pitkäksi listaksi asti, mutta suurimpana pidän malttia. Paheina kyllä ehdottomasti karkit.


5. Kuulimme, että olet kova kiipeilemään, onko tästä taidosta ollut hyötyä projektipäällikön hommissa? Mitä luulet, onko hyötyä jatkossa?

Muutaman kohdekäynnin jo suoritettuani huomasin, että ei siitä ainakaan haittaa ole ollut 😊 Luulenpa, että tästä työstä voi olla hyötyä myös itse kiipeilyharrastukselle!
Arttu Yliaho – Suunnitteluinsinööri


1. Mikä toi sinut Solarigolle?

Alun perin kuulin Solarigosta kaveriltani, joka oli asentajana jo 2017. Ennen nykyistä toimenkuvaani olinkin sitten Solarigolla asentajana 2018 ja työnjohtajana 2019. Pidin yrityksestä ja alasta, joten hain vakituista suunnittelijan paikkaa, kun sellainen tänä vuonna avautui.


2. Millaiset odotukset työskentelystä Solarigolla?

Odotan monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia kehittää sekä omaa, että samalla yrityksen osaamista erityisesti sähkövoimatekniikan puolella.


3. Millainen vastaanotto oli Solarigolla?

Hyvä. Toimiston väki toki oli jo aiemmilta vuosilta tullut tutuksi, joten työilmapiirissä ei mitään alkukankeutta ainakaan ollut.


4. Mitkä ovat supervoimasi, entä salaiset paheesi?

Insinöörinä tunnen vain yhden määritelmän voimalle [F]=N, Newton. Paheita sen sijaan tunnen useitakin.


5. Olemme kuulleet kaasuautoprojektistasi, millä energianlähteellä suunnitteluinsinöörin unelma-auto kulkee?

Uusiutuvalla ja kotimaisella.
Emmi Laine – Projektikoordinaattori


1. Mikä toi sinut Solarigolle?

Olin alkuvuodesta työurallani tienhaarassa ja mietin mihin suuntaan haluaisin lähteä. Juuri sillä hetkellä Solarigo sattui etsimään uusia ihmisiä tiimiinsä. Näin jälkeenpäin on helppo uskoa, että oikeat asiat tapahtuvat oikeaan aikaan. En ollut aiemmin osannut ajatella aurinkoenergia-alaa omaksi työkentäksi talouspuolen ihmisenä, mutta nyt se tuntuu varsin luonnolliselta. Itselleni on tärkeää, että yrityksen arvot ovat linjassa omieni kanssa ja pystyn tekemään täysillä työtä, josta voi olla myös ylpeä. Onkin ollut hauska huomata, kuinka samanhenkisiä ihmisiä työkavereista löytyy.


2. Millaiset odotukset työskentelystä Solarigolla?

Odotan oppivani paljon uutta itselleni vähemmän tutusta alasta. Jo nyt muutamassa kuukaudessa olen päässyt aitiopaikalta seuraamaan käytännön työtä ja perehtymään mielenkiintoiseen maailmaan. Konttorirotta on kiipeillyt katoilla ja ties mihin sitä vielä pääsee. Jokainen päivä on ollut erilainen ja kaikilla on hyvä tekemisen meininki. Siinä on helppo itsekin sujahtaa mukaan.


3. Millainen vastaanotto oli Solarigolla?

Tosi hyvin on otettu vastaan! Poikkeusolot ovat luonnollisesti tuoneet hieman haasteita, mutta olen kokenut olevani osa tiimiä heti alusta saakka.


4. Mitkä ovat supervoimasi, entä salaiset paheesi?

Supervoimana voisi pitää järjestelmällisyyttä ja tarkkuutta. Näistä ominaisuuksista on ollut itselleni hyötyä monissa tilanteissa, eipä se työelämässäkään ole haitaksi ollut. Salaisena paheena voisi mainita, että tykkään tehdä hyvää ruokaa. Usein juhlapäiviksi suunnittelen kolmen ruokalajin illallisen ja sen valmistamiseen saattaa mennä koko päivä. Tämä toimii tavallaan eräänlaisena terapiana ja pääsen käyttämään omia supervoimiani myös keittiössä.


5. Koiranpentu ilahduttaa meitä välillä palavereissa, kumpi koordinoi hommat kotona, Emmi vai koiranpentu?

Tosiaan, meille muutti alkuvuodesta Suomenlapinkoiranpentu. Tässä on yhteistä elämää opeteltu jo joitakin kuukausia. Alkuun aika pitkälti pentu koordinoi meidän elämäämme, mutta nyt olen ainakin siinä uskossa, että langat on saatu taas omiin käsiimme ja pentukin on oppinut talon tavoille. Uutta ja ihmeellistä opitaan toki joka päivä ja palavereissakin on välillä ollut painavaa asiaa.
Heidi Nikolic - Myyntipäällikkö


1. Mikä toi sinut Solarigolle?

Etsin haasteellisia myyntitehtäviä, jossa saa ylittää itsensä ja kasvaa työntekijänä ja

ihmisenä. Minulle tärkeää on kestävä kehitys ja se, että saa tehdä töitä modernien tuotteiden parissa. Näin hakemuksen, jossa nämä kriteerit täyttyivät ja haastattelussa vielä huomasin, että yrityskulttuuri ja hyvä yhteishenki mätsäävät omaan arvomaailmaani niin se oli siinä.


2. Millaiset odotukset työskentelystä Solarigolla?

Minulle on tärkeää, että voin kehittyä koko ajan sekä työntekijänä, että ihmisenä. Koen, että tässä työssä se on mahdollista. Odotan innolla oppivani lisää aurinkoenergia maailmasta. Odotan lukuisia mielenkiintoisia aurinkosähkön hyödyn kartoittamismahdollisuuksia, sekä myynnillisesti onnistuneita vuosia.


3. Millainen vastaanotto oli Solarigolla?

Minut otettiin lämpimästi vastaan ja perehdytys oli todella hyvä. On koko ajan tunne, ettei jätetä asioiden kanssa yksin, vaan me ollaan hyvä tiimi.


4. Mitkä ovat supervoimasi, entä salaiset paheesi?

Supervoimani on iloinen ja positiivinen elämänasenne, joka kantaa vaikka läpi harmaan kiven. Salainen paheeni on jokapäiväinen jäätelön syönti, kelistä viis.


5. Olet kova pyöräilemään työpäivän aikana, montako km menee rikki vuodenvaihteeseen mennessä?

Joo tämä deskbike -kulttuuri tuli tuotua mukaani Hollannista, sillä voi ammentaa paljon voimaa ja positiivista energiaa työpäivään. 20-40 kilsaa päivässä tulee poljettua, aika mukava määrä tulee kasaan loppu vuoteen mennessä 😉

YHTEYSTIEDOT

Solarigo Systems Oy

MYYNTI

myynti@solarigo.fi

+358 40 543 2327

HUOLTO

huolto@solarigo.fi

+358 10 209 1890

TAMPERE
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Y-tunnus 2702133-8

© Copyright Solarigo Systems Oy 2021