top of page
Open Site Navigation

EN

  • Writer's pictureSolarigo Systems

Suomen ensimmäisen teollisen hybridisähköpuiston rakentaminen Kalajoelle varmistui

Kalajoen Juurakko hybridisähköpuistoon rakennettava aurinkosähköpuisto on saanut Työ- ja elinkeinoministeriöltä energiatuen. Aurinkosähköpuisto rakennetaan vuosina 2022–2023. Rakentamisesta vastaa suuriin aurinkovoimaloihin erikoistunut Solarigo Systems Oy.


Suomen suurimman aurinkosähköpuiston rakentaminen on saanut Työ- ja elinkeinoministeriön 2.6 miljoonan euron rahoituksen. Tukipäätös mahdollistaa investointipäätöksen tekemisen hankkeessa. Rakentaminen aloitetaan vuoden 2022 alkupuolella ja aurinkosähköpuisto valmistuu käyttöön 2023 aikana. Aurinkosähköpuisto toteutetaan osana Juurakko hybridisähköpuistoa, jossa tuuli- ja aurinkovoimaa tuotetaan teollisessa mittakaavassa hyödyntäen yhteistä sähköverkkoinfrastruktuuria alueella.


Juurakon aurinkosähköpuisto on kooltaan merkittävä. Aurinkopaneeleja asennetaan yli 24 000 ja niiden teho on noin 13MW. Tuulisähköä tuotetaan seitsemällä tuulivoimalalla, joiden rakentaminen on jo alkanut. Tuulivoimaloiden rakentamisesta vastaa VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy. Hankkeen tavoitteena on luoda hybridipuistokonseptista kokonaisuus, jota voidaan monistaa kansainvälisesti. Konseptin kehitykseen sisältyy kahden tuotantomuodon yhdistämisen lisäksi tärkeitä aurinkosähköpilotteja kuten kaksipuoleisten paneelien testausta teollisessa tuotannossa ja suuren mittaluokan sähkönvarastointia.


”Olemme todella iloisia Työ- ja elinkeinoministeriön myönteisestä päätöksestä. Hankkeen käynnistyminen mahdollistaa merkittävän kasvun suomalaiselle aurinkoenergian tuotannolle ja osaamiselle.” riemuitsee Solarigo Systemsin toimitusjohtaja Antti Koskelainen.

Kalajoen aurinkopuiston tuotanto ohjataan suoraan sähkön kantaverkkoon, jossa se luovutetaan sähkönkuluttajille. Puiston aurinkoenergian myy Lumme Energia.


Kalajoen Juurakko -hybridipuiston tuulivoiman rakentaminen on jo alkanut. 24 000 aurinkopaneelia asennetaan vuotena 2022 taustalla näkyvälle peltoaukealle. Kuva: Solarigo Systems Oy.Yhteyshenkilöt


Antti Koskelainen

Toimitusjohtaja

Solarigo Systems Oy

040 726 7673

Antti.koskelainen@solarigo.fi


Janne Laine

Liiketoimintajohtaja, yritysmyynti

Lumme Energia Oy

010 207 4817

Janne.laine@lumme-energia.fi

bottom of page