top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Tampereen Tenniskeskukselle asennettiin aurinkovoimala turnauksen aikana

Tampereen Tenniskeskuksen katolle asennettiin merkittävän kokoinen 616 aurinkopaneelista koostuva aurinkovoimala. Vuonna 1979 rakennettu palloilukeskus pyritään tuomaan nykypäivään ja energiatehokkaaksi kokonaisvaltaisesti.

Tampereen Tenniskeskus aurinkovoimala
Tampereen Tenniskeskus aurinkovoimala

Aurinkovoimalan teho on 268 kWp ja se tuottaa vuosittain noin 216 MWh aurinkosähköä. Tuotanto vastaa esimerkiksi 144 yksiön vuosittaista sähkönkulutusta. Aurinkovoimala vähentää tenniskeskuksen hiilidioksidipäästöjä noin 19 tonnia vuosittain, mikä vastaa esimerkiksi noin 130 000 autoilukilometrin kompensointia. Business Finland myönsi aurinkovoimalalle 15 %:n investointituen. Aurinkovoimalan asensi kotimainen Solarigo Systems Oy.


- Yhteistyö projektissa on sujunut erinomaisesti. Tenniskeskuksessa pelattiin samaan aikaan European Masters Games -kilpailuja ja asennettiin aurinkovoimalaa katolle. Kilpailut saatiin pelattua suunnitelmien mukaisesti ilman häiriötä voimalan asennuksesta, valottaa Solarigo Systemsin vanhempi projektipäällikkö Juho Lasonen.


Tampereen Tenniskeskuksessa kuluu paljon sähköä päivisin, sillä yhteensä 55 palloilukentällä vierailee päivittäin 1500–2000 asiakasta. Aurinkovoimalan hankinta oli Tampereen Tenniskeskukselle sekä taloudellinen, että vastuullinen teko. Paikallisella aurinkosähkön tuotannolla sähkökulujen ennustettavuus lisääntyy pitkäaikaisesti. Yritys on myös modernisoinut palloilukeskuksen tiloja energian säästämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Esimerkiksi on otettu käyttöön LED-valaistus sekä tehty lämpö-, ilmastointi- ja sähkönsäästöremontteja.


- Olemme parin viime vuoden aikana tehneet töitä Tampereen Tenniskeskuksen energiatehokkuuden eteen ja pyrkineet jatkossakin pitämään energian aiheuttamat kustannukset kurissa. Samalla pyrimme varmistamaan, että myös jatkossa asiakkaamme voivat liikkua ja pelata laadukkaissa tiloissa ja nauttia hyvästä palvelusta. Uusi aurinkovoimala kuuluu osana tähän suunnitelmaan jo tehtyjen LED valojen, ilmastoinnin ja lämmön talteenoton lisäksi.


Yhteys


Hannu Granroth

Toimitusjohtaja

Tampereen Tenniskeskus Oy


Juho Lasonen

Vanhempi projektipäällikkö

Solarigo Systems Oy

+358 50 400 5368

bottom of page