top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Tanhuvaaran Urheiluopistossa tuotetaan itse uusiutuvaa aurinkosähköä

Tanhuvaaran Urheiluopiston rakennusten katoille asennettiin aurinkovoimala, jonka 696 aurinkopaneelia tuottavat päästötöntä sähköä urheiluopiston omaan käyttöön. Aurinkopaneelit on asennettu eri sijainteihin Tanhuvaaran Urheiluopistolle.


Tanhuvaaran Urheiluopiston rakennusten katoille asennettiin viime syksynä aurinkovoimala. Voimalan teho on 240 kW ja se tuottaa vuosittain noin 204 000 kWh sähköä, joka kattaa noin 7-12 % Urheiluopiston vuosittaisesta sähkönkulutuksesta.


– Olemme jopa pieni kylä tässä luonnon keskellä, ja näin ollen energiamäärätkin ovat valtavia. Meidän vastuullisuustavoitteisiimme kuuluu uusiutuvan energian lisääminen ja siten tämä aurinkovoimala sopi kuvioon hyvin”, toteaa Tanhuvaaran Urheiluopiston kiinteistöpäällikkö Jouko Laamanen.


Tanhuvaaran Urheiluopiston alueella on mm. jalkapallohalli, jäähalli, Spa, isot majoitustilat, monia urheilurakennuksia, Camping-alue sekä laajat ulkoalueet. Solarigo Systems Oy toimitti aurinkovoimalan.


Suurin osa Tanhuvaaran urheilupuiston aurinkovoimalaa.


– Tämä oli mielenkiintoinen kohde siinä mielessä, että asennukset tehtiin peltisiin harjakattoihin, kun useimmiten aurinkovoimaloidemme asennus tapahtuu tasakattotelineillä huopakatoilla. Asennukset tehtiin myös osittain haastavissa keliolosuhteissa marras- joulukuussa. Projekti saatiin kuitenkin tehtyä laadukkaasti ja aikataulussa. Erityisesti yhteistyö urheiluopiston kanssa sujui hyvin”, summaa Solarigon projektipäällikkö Juho Lasonen.Tanhuvaaran Urheiluopistolla on oltu tyytyväisiä aurinkovoimalaratkaisuun, ja päivittäistä energiansaantia on seurattu aktiivisesti henkilökunnan keskuudessakin. Kiinteistöpäällikkö Jouko Laamasen mukaan henkilöstö on ottanut aurinkovoimalan positiivisesti vastaan ja huhtikuun alussa oli erityisen iloinen tapaus, kun opettajisto keräsi porukan ja he puhdistavat loput lumet muutaman paneelin päältä.


Aurinkovoimala on osa suurempaa kokonaisuutta

Aurinkovoimala on osa Tanhuvaaran Urheiluopiston vastuullisuustavoitetta, jossa lisätään uusiutuvan energian käyttöä, parannetaan energiatehokkuutta ja pienennetään hiilijalanjälkeä. Lumme Energia on urheiluopiston pitkäaikainen energiakumppani, ja yhteistyön juuret ulottuvat aina 1990-luvulle asti. Tällä hetkellä toimitettava sähkö on hiilidioksidivapaata vihreää sähköä. Tanhuvaaran Urheiluopiston alueella on myös Lumme Energian sähköauton latauspiste.

Tanhuvaaran Urheiluopisto on ollut tyytyväinen aurinkovoimalaprojektiin, ja tulevaisuudessakin kehityssuunta on samankaltainen.


– Kokonaisuudessaan aurinkovoimalaprojekti toimi Solarigon puolelta niin kuin oli suunniteltu, avaimet käteen. Olemme tyytyväisenä seuranneet aurinkosähkön tuottavuutta. Tarkoituksemme on tulevaisuudessa kehittää energiatuotantoamme ympäristöystävällisempään suuntaan, esimerkiksi. uusia sähkötekniikkaa ja miettiä eri lämmitysvaihtoehtoja, kommentoivat kiinteistöpäällikkö Jouko Laamanen ja talouspäällikkö Anu Häkkinen.Video-esittely: Tanhuvaaran urheilupuiston aurinkovoimalaratkaisu.


 

Lisätietoja


Tanhuvaaran Urheiluopisto on yksi Suomen yhdestätoista urheiluopistosta. Tanhuvaara kouluttaa liikunnanohjaajia sekä järjestää vapaan sivistystyön vapaa-ajan kursseja. Tanhuvaaran Urheiluopisto on erikoistunut senioriliikunnan kehittämiseen ja edistämiseen.


Solarigo Systems Oy on kotimainen energiayhtiö, joka toimittaa kotimaista aurinkosähköä yrityksille avaimet käteen periaatteella järjestelmätoimituksina sekä sähkösopimuksella ilman asiakkaan omaa investointia. Solarigon pääomistaja on Lumme Energia Oy, joka kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.


Lumme Energia Oy on kotimainen energia-alan uudistaja, joka toimittaa sähköenergiaan liittyviä kokonaisratkaisuja ja luo lisäarvoa asiakkailleen. Autamme asiakkaitamme vaikuttamaan oman ympäristönsä kestävään kehitykseen ja varmistamme parhaat palvelut jokaiseen tarpeeseen nyt ja tulevaisuudessa. Lumme Energia kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.


 

Yhteyshenkilöt


Kiinteistöpäällikkö Jouko Laamanen 050 466 6410 jouko.laamanen@tanhuvaara.fi Tanhuvaaran Urheiluopisto


Projektipäällikkö

Juho Lasonen

040 773 0705

Solarigo Systems Oy


Avainasiakaspäällikkö

Jukka Melonen

040 7093 863

Comentários


bottom of page