Solarigo Aurinkovoimalat

ATRIAN AURINKO

ENERGIAKÄRKIHANKE

 

Atrian Aurinko –energiakärkihankkeen aikana 2017-2019 toteutettiin Suomen ensimmäinen laajan ja merkittävän teollisen mittakaavan aurinkosähköpuisto elintarviketeollisuuden toimija Atria Suomi Oy:n Nurmon tehtaan yhteyteen. Hankkeessa rakennettiin Suomen suurin 5,9 MWp aurinkosähköpuisto, yhteensä 11 erillisestä ja itsenäisestä voimalasta koostuva kokonaisuus, joka tuottaa täysin uusiutuvaa ja kotimaista aurinkosähköä paikallisesti. Päästöttömällä aurinkosähköllä korvataan noin 5 % tehtaan tarvitsemasta sähköstä vuositasolla.

Tehtaan sähköverkkoon, aurinkovoimalan rinnalle integroitiin myös Suomessa merkittävän kokoinen 1 MWh sähkövarasto parantamaan tehtaan sähkön laatua ja osallistumaan sähköjärjestelmän kysynnän ja tarjonnan vaihteluiden tasapainottamiseen. Hankkeessa rakennettiin myös älykäs tehdasverkko, jonka myötä tehtaalle investoitiin energiaa säästävää teknologiaa yhteensä 19 eri kohteeseen. Älykäs tehdasverkko parantaa energiatehokkuutta ja pidentää laitteiden käyttöikää. Hanke sai investoinneille Työ- ja elinkeinoministeriöltä energiakärkihanketukea.

 

PANEELIKAPASITEETTI / MW

5,9

AURINKOPANEELEJA / KPL

22000

YHTEISPINTA-ALA / M2

36000

VUOSITUOTANTO / MWh

5300

SÄHKÖVARASTO / MWh

1

 

SÄHKÖNTUOTANTO %:A KOKONAISKULUTUKSESTA

5

VUOTUINEN JÄÄHDYTYS-ENERGIAN SÄÄSTÖ / MWh/a

600-800

VÄLTETYT HIILIDIOKSIDI-PÄÄSTÖT / tCO2/a

1000

HANKKEEN KOKONAISINVESTOINTI / M€

6,5

TEKNIS-TALOUDELLINEN KÄYTTÖIKÄ / VUOTTA

40

PALVELUKONSEPTI

 

Hankkeesta teki Suomessa ainutlaatuisen sen toteuttaminen uudella aurinkosähkösopimus- ja älykkään sähkönkäytön palvelukonseptilla, jossa loppuasiakkaalta ei lähtökohtaisesti edellytetä omia investointeja tai resursseja. Tämä vapauttaa loppuasiakkaan taloudellisia resursseja oman pääliiketoiminnan kehittämiseen. Atria Suomi Oy ostaa kaiken tuotettavan aurinkosähkön tehtaan käyttöön pitkäaikaisella sopimuksella. 

Nurmon Aurinko Oy vastasi hankkeen suunnittelusta, investoinneista ja tuotantokäytön aikaisesta aurinkosähkön ja älykkään sähköverkon palvelujen toimittamisesta Atrian Nurmon tehtailla. Vastaavalla palvelukonseptilla ei Suomessa ole toteutettu tämän kokoluokan hanketta. Aurinkosähkösopimus ja palvelukonsepti ovat täysin monistettavissa, alueellisesti laajennettavissa ja vietävissä kansainvälisille markkinoille.

 

//  HYÖDYT

Button_Play.png
ESITTELYVIDEO

 

Tutustu Atrian Nurmon tehtaiden aurinkopuistoon esittelyvideon kautta. Näet yksityiskohtia sekä upeita ilmakuvia isommasta kokonaisuudesta. 

 

AURINKOSÄHKÖKARTOITUS

Teemme haluamallesi yrityskiinteistölle ilmaisen aurinkosähkökartoituksen sateellittikarttaa hyödyntäen. Täytä tiedot, tilaa ilmainen kartoitus ja me olemme sinuun yhteydessä valmiin laskelman kanssa!

YHTEYSTIEDOT

Solarigo Systems Oy

MYYNTI

myynti@solarigo.fi

+358 40 543 2327

HUOLTO

huolto@solarigo.fi

+358 10 209 1890

TAMPERE
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Y-tunnus 2702133-8

© Copyright Solarigo Systems Oy 2021