AURINKOA

YHTEYKSILLE

Myös BLC:n tietoliikenneyhteydet saavat energiaa auringosta. Valitse sinäkin Solarigo - nopeita ja täsmällisiä toimituksia.

BLC

SOLARIGON KETTERYYS NIITTÄÄ KIITOSTA - "HELPPOUS OLI PARASTA"

Tietoliikenne- ja IT-ratkaisuja tarjoava BLC investoi rohkeasti aurinkovoimaan ja yhteistyö Solarigon kanssa ylitti odotukset. Nopea asennus, onnistunut prosessi ja kilpailijoita parempi konsepti tekivät muun muassa laajakaistan energiantuotannosta aurinkovoimalla mahdollista. BLC:n arvotyö vihreän energian puolesta näkyy konkreettisesti asiakkaille paitsi aurinkopaneeleissa, myös mainoksissa ja viestinnässä.

BLC Telecom tarjoaa Savonlinnan seutukunnalla kattavat ja laadukkaat palvelut henkilöasiakkaille, yhteisöille ja yrityksille sekä teleoperaattoreille. Palveluvalikoimaan kuuluvat korkealaatuiset tietoliikenne-, puhelin- ja televisiopalvelut  – aina vaativista yritysratkaisuista joka kodin viihdepalveluihin. BLC on ollut jo yli 130 vuotta osa Savonlinnan seutukunnan arkea ja juhlaa, ja tällä tiellä jatketaan modernein välinein ja lähestymistavoin.

www.blc.fi

”Olemme osuuskuntapohjainen toimija, joten meillä on tavallisesta osakeyhtiöstä poikkeavia arvoja. Näin ollen voimme investoida hiilijalanjäljen pienentämiseen ja kantaa kortemme kekoon ympäristötekojen avulla”, valottaa BLC:n toimitusjohtaja Hannu Väänänen. Ympäristöarvot olivat lähtökohta aurinkovoimalan perustamiselle ja tämä näkyy myös asiakkaille monella tapaa. Yrityksellä on suunnitteilla muun muassa kertoa energiantuotannosta reaaliaikaisesti sivuillaan ulkomainosten ja asiakasviestinnän lisäksi.

 

”Meille on tärkeää hyödyntää uusiutuvaa energiaa. Tietoliikennetalona kulutamme runsaasti sähköä, mutta haluamme omalta osaltamme hyödyntää uusiutuvaa energiaa”, kertoo suunnittelupäällikkö Tarmo Aalto. BLC sai myös yllättyä siitä, ettei aurinkovoima ole ainoastaan vihreä valinta vaan myös taloudellisesti helppo päätös: yritys saa säästöä siitä, että käyttää itse tuottamaansa aurinkovoimaa laajakaistan ja muiden tietoliikenneratkaisujen toimintaan.

 

KOTIMAISUUS, KONSEPTI JA KUMPPANUUS VAKUUTTIVAT

 

BLC panostaa valinnoissaan kotimaisuuteen ja suosii lähituotantoa paikallisilta yrityksiltä. Aurinkosähköjärjestelmien kilpailutus paljasti, että Solarigo on paitsi paikallinen yritys, myös konseptiltaan ykkönen. ”Tarjousten sisältöjä kannattaa verrata, sillä ne vaihtelevat merkittävästi. Solarigon kohdalla kokonaisuus ratkaisi”, Tarmo Aalto sanoo.

 

BLC oli jo aiemmin saanut hyviä kokemuksia yhteistyöstä Solarigon kumppani Lumme Energian kanssa. Kokemus varmisti, että myös Solarigon kanssa asiat tulisivat sujumaan ongelmitta. BLC halusi vahvistaa yhteistyötä molempien yritysten kanssa ja aurinkosähköjärjestelmän myötä siihen tarjoutui hyvä tilaisuus.

 

PITKÄIKÄINEN INVESTOINTI KANTAA TULEVAISUUTEEN

 

Tavanomaisesti Solarigon aurinkovoimala ei vaadi investointeja asiakkaalta, mutta BLC halusi tehdä asiat toisin. Yritys investoi aurinkovoimalaan, jolloin Solarigo toimitti laitteet ja asennuksen yrityksen katolle. BLC:ssä uskotaan, että Solarigon pitkäikäiset laitteet tuovat selkeää kilpailuetua tulevaisuudessa ja Hannu Väänänen on vakuuttunut, että koko ala herää pian energiakeskusteluun.

 

”Huomioimme jo pari vuotta sitten kattoremontissa aurinkopaneelien asennuksen, eli olemme tottuneet ajattelemaan pitkällä aikavälillä. ICT-alalla puhutaan jatkuvasti enemmän energiankulutuksesta ja yhteiskunnallisesti ilmastonmuutoskeskustelu vaikuttaa yhä kokonaisvaltaisemmin.”

 

Omaa aurinkovoimalaa tuodaan esiin asiakasviestinnässä aktiivisesti ja ympäristövalinta näkyy myös ulkopuolisille. Yrityksen ulkoseinälle on asennettu iso banderolli, jossa lukee: ”Antaa vain auringon paistaa, tuotamme sillä laajakaistaa!”

 

VAUHDIKKAASTI EDENNYT PROSESSI ILAHDUTTI

 

Hannu Väänänen kertoo hämmästyneensä asennuksen nopeudesta, kun päätös hankinnasta oli tehty. Elo-syyskuussa alkaneet neuvottelut toivat aurinkopaneelit katolle ja tuottamaan sähköä jo marraskuussa. 

 

”Saimme ilmoituksen, että paneelit saapuvat tällä viikolla. Ihmettelin, kun en kuitenkaan nähnyt asentajia ja varmistin vielä asennusajankohdan Tarmolta. Hän sanoi, että paneelithan on jo asennettu ja toiminnassa. Se kyllä kävi ripeästi!”

 

Myös Tarmo Aalto kehuu Solarigon nopeutta ja jämptiä toimintaa.

 

”Koko prosessin helppous oli parasta. Kaikki lupa-asiat ja järjestelyt sujuivat niin hyvin kuin voivat sujua. Ammattitaitoista toteutusta ei tarvinnut kuin seurata sivusta.”

 

BLC haki investoinnille energiatukea Business Finlandilta ja Solarigo toimitti myös tukihakemuksen liitteet ja suunnitelmat ajallaan. Murheita prosessin etenemisestä ei ehtinyt syntyä, kun Solarigo toimi joustavasti ja asiakkaasta huolta pitäen. Ammattilaiset laskivat yrityksen aurinkovoiman tarpeen, selvittivät asennusratkaisut ja suunnittelivat etenemisen. Asiakkaan tehtäväksi jäi osoittaa paikka paneeleille.

 

 ”Tilausta vaille valmis”, tiivistää Hannu Väänänen Solarigon konseptin edun.

 

PROSESSI TARJOUKSESTA

VALMIISEEN VOIMALAAN / KK

3

TOIMITETUN AURINKOVOIMALAN

TEHO / kW

92

AURINKOPANEELIEN

LUKUMÄÄRÄ / KPL

288

BLC:N KRITEERIT

YMPÄRISTÖTEOT KÄYTÄNTÖÖN

OMA AURINKOVOIMALA

VOIMALAN PITKÄIKÄISYYS

KOKEMUS SOLARIGON KONSEPTISTA

"TILAUSTA VAILLE VALMIS"

KOKEMUS HANKKEESTA

NOPEA ASENNUS

ONNISTUNUT PROSESSI

MARKKINOIDEN PARAS KONSEPTI

AURINKOSÄHKÖKARTOITUS

Teemme haluamallesi yrityskiinteistölle ilmaisen aurinkosähkökartoituksen sateellittikarttaa hyödyntäen. Täytä tiedot, tilaa ilmainen kartoitus ja me olemme sinuun yhteydessä valmiin laskelman kanssa!

YHTEYSTIEDOT

Solarigo Systems Oy

MYYNTI

myynti@solarigo.fi

+358 40 543 2327

HUOLTO

huolto@solarigo.fi

+358 10 209 1890

TAMPERE
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Y-tunnus 2702133-8

© Copyright Solarigo Systems Oy 2021