YHTEYSTIEDOT
Solarigo Systems Oy
MYYNTI
myynti@solarigo.fi
+358 40 543 2327
HUOLTO
huolto@solarigo.fi
+358 10 209 1890
TAMPERE
Takojankatu 1 C B18
33540 Tampere
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon

Y-tunnus 2702133-8

Copyright © Solarigo Systems Oy 2020

AURINKOA

ASKAREILLE

Myös Tokmannin valikoima saa energiaa auringosta. Valitse sinäkin Solarigo - tiedät mitä energiasta maksat.

TOKMANNI

SUURI PROSESSI VAATII LUOTETTAVAN SÄHKÖNTOIMITTAJAN

Tokmanni on ottanut mittavia askeleita ympäristöystävällisyydessä. Vuoden 2021 loppuun mennessä yli 30 Tokmannin myymälää hyödyntää vastuullista aurinkovoimaa oman aurinkovoimalan tuottamana - tämä vastaa noin 1650 pienen kerrostaloasunnon sähkönkulutusta. Panostus on siis merkittävä, ja sen vuoksi Tokmanni valitsi kumppanikseen sähköasioissa juuri Solarigon.

Tokmanni on Suomen suurin halpakauppaketju, joka myy laadukkaita kodintuotteita edulliseen hintaan. Vuonna 1989 perustettu Tokmanni laajentui 2000-luvulla yhdistymällä muiden halpakauppaketjujen kuten Maxi-Makasiinin, Tarjoustalon ja Vapaa Valinnan kanssa. Lähes 200 Tokmanni-myymälässä työskentelee noin 3600 työntekijää ympäri Suomea. Tokmanni-ketjun liikevaihto oli 870,4 miljoonaa euroa vuonna 2018.
www.tokmanni.fi

Kaupan alalla kilpailu on kovaa ja kuluttajien huomiosta taistelu painottuu yhä enemmän vastuullisuusseikkoihin. Listattuna yhtiönä ja Suomen suurimpana halpakauppaketjuna Tokmannin vastuu ympäristöstä on tavanomaista suurempi. Yksi keino edistää vastuullisuutta on paitsi uusiutuva energia itsessään, myös sen tuottaminen itse. Näin ollen Tokmanni päätyi sähköntuottajan valinnassaan Solarigoon, sillä Solarigo tarjosi sekä uusiutuvan energiantuotannon että omavaraisuutta: nyt muun muassa Forssassa, Järvenpäässä ja Kalajoella shoppaillaan ekologisesti oman aurinkovoimalan sähköllä.

KASVAVA LIIKETOIMINTA HYÖTYY HELPOSTA TOTEUTUKSESTA

 

Suuri suunnitelma vaatii luotettavan toteuttajan. Solarigon malli tarjoaa Tokmannille matalan riskin energiaomavaraisuuteen avaimet käteen -tyylillä. Solarigo rakentaa asiakkaan liiketiloihin aurinkovoimalan, jolloin yrityksen omat investoinnit jäävät vähäisiksi. Solarigo myös hoitaa aurinkovoimalan huollon ja näin yritys voi keskittyä ydinliiketoimintaansa. Muiden asiakkaiden hyvät kokemukset Solarigon kanssa asioinnista kannustivat Tokmannia kehittämään yhteistyötä laajaksi kokonaisuudeksi, joka tuo vuoden 2021 loppuun mennessä yli 30 myymälää aurinkovoiman piiriin.

 

Pitkän aikavälin tavoite vahvasti kasvavalla Tokmanni-ketjulla on asentaa jokaisen uuden myymälän katolle aurinkovoimala rakenteiden sen salliessa. ”Aurinkovoimaloiden tuotantoprofiili sopii erinomaisesti Tokmannin sähkönkulutusprofiiliin, sillä sähköä kuluu myymälöissä eniten päiväsaikaan. Nykytekniikan aurinkovoimalat tuottavat sähköä hyvin myös Suomen olosuhteissa”, Tokmannin kauppapaikka- ja konseptijohtaja Harri Koponen kertoo.

 

LÄHES PUOLET ENERGIASTA AURINGOSTA

 

Hyödyt ovat vuoden 2019 perusteella selkeät. Asennetut järjestelmät ovat Tokmannin kokemuksen mukaan olleet laadukkaita ja yhteistyö Solarigon kanssa on sujunut mutkattomasti. Solarigon asiantuntemuksen avulla parhaina kuukausina lähes puolet myymälöiden energiantarpeesta on voitu tuottaa auringon avulla. Tämä on yllättänyt ja ilahduttanut prosessin varrella, samoin kuin aurinkovoimalan matala kustannustaso.

 

Tokmannin kokemuksen mukaan aurinkovoimalan hyödyt ovat jo nyt korkealla tasolla. Yhteistyö Solarigon kanssa on tuonut Tokmannin etulinjaan vastuullisen ja uusiutuvan energian hyödyntämisessä laaja-alaisesti. Aurinkovoimaan kannattaa tarttua nyt, kun siihen siirtyminen on helppoa ja kustannustehokasta.

 

TOIMITETTUJEN AURINKOVOIMALOIDEN KOKONAISTEHO / kW

4000

AURINKOVOIMALOITA

2021 LOPPUUN MENNESSÄ / KPL

30

 30 AURINKOVOIMALAA VASTAA SÄHKÖNKULUTUSTA / KPL PIENIÄ KERROSTALOASUNTOJA

1650

VALINTAKRITEERIEN AVAINSANAT

UUSIUTUVA ENERGIATUOTANTO

MATALAN RISKIN ENERGIAOMAVARAISUUS

SAAVUTETTUJA HYÖTYJÄ

MATALA KUSTANNUSTASO

LÄHES PUOLET ENERGIASTA OMALTA KATOLTA

TAVOITE

AURINKOVOIMALA JOKAISEN UUDEN MYYMÄLÄN KATOLLE