top of page
Aurinkoa liikkeille, Cityconin Iso Omenan aurinkovoimala - Solarigo Systems Oy

AURINKOA

LIIKKEILLE

Citycon on vuonna 2015 perustetun Solarigon ensimmäisiä isoja asiakkaita, mikä vaati luottamusta molemmilta osapuolilta. Cityconin valinta osui Solarigoon ennen kaikkea myyjän asiantuntijuuden ja ammattitaidon ansiosta – Solarigolla todella tiedettiin, mistä puhutaan. Näin Citycon ja Solarigo pääsivät aloittamaan pitkällisen yhteistyön vihreämmän kauppakeskuksen suunnittelussa.

KAIKEN TAKANA ON ASIAKAS

Citycon päätyi uusiutuvaan energiaan osana vastuullisuusohjelmaansa. Vastuullisuudella ja ekologisuudella on asiakkaille suuri merkitys, sillä tutkimusten mukaan jopa 89% suomalaisista haluaa aurinkosähköä*. Tämä kertoo, että uusiutuva energia on suomalaisille erityisen tärkeä arvo ja siksi aurinkosähkön käytöstä myös tiedotetaan vierailijoita aktiivisesti. Ekologisuus on kauppakeskuksen asiakkaille muutakin kuin vain sanahelinää, sillä asiakkaille aurinkoenergiasta on suoraa hyötyä esimerkiksi kesäkuukausien viilennyksen muodossa. 

Solarigon aurinkovoimala tuottaa päästötöntä sähköä jopa 35 vuoden ajan, jolloin on tärkeää, että yhteistyö voimalan rakennuttajan ja huollon kanssa pelaa täydellisesti. Cityconin luottamuksesta Solarigoa kohtaan kertoo, että myös Lappeenrannan kauppakeskus IsoKristiina on saanut oman voimalansa ja seuraava toimitetaan Vuosaaren kauppakeskus Columbukseen.

TOIMITTAJAN VALINTA ON TARKKAA PELIÄ

Citycon kiittää Solarigon toimintavalmiutta ja järjestelmien pitkäikäisyyttä, sillä niillä on huima merkitys investoinnin kannattavuuteen. Solarigon tarjoama huoltopalvelu pitää aurinkovoimalan järjestelmän kunnossa ja takaa parhaimmillaan vuosikymmenten mittaisen toiminnan. Kun kauppakeskuksen 2000 aurinkopaneelia tuottavat 230 kerrostaloasunnon käyttösähköä vastaavan määrän energiaa vuodessa, on palvelun ja huollon syytä olla laadukasta ja nopeaa. Ison Omenan rakenteet, arkkitehtien vaatimukset ja ympäröivien asuintalojen aiheuttamat kommervenkit toivat mutkia matkaan asennusvaiheessa, mutta Solarigo selvisi vaativasta testistä kunnialla.

 

Aurinkosähkön käyttöönotto on näkynyt myönteisesti Cityconin vastaanottamissa sertifikaateissa. Ison Omenan laajennusosalle on myönnetty korkein mahdollinen platinatason LEED-ympäristösertifikaatti ja vuonna 2019 kauppakeskus saavutti huippupisteet Breeam In Use -sertifikaatin arvioinnissa. Uusiutuvan energian käyttöönotto on vauhdittanut Cityconin saavutuksia ympäristöystävällisemmän kauppakeskuksen luomisessa. Tämä kaikki tuo läpinäkyvyyttä Cityconin toimintaan ja auttaa asiakasta valitsemaan ympäristöystävällisen tien myös arkisen kauppakeskuskäynnin yhteydessä.

*Energiateollisuus ry, Suomalaisten energia-asenteet 2019

CITYCON NUMEROINA

520

kW

AURINKOVOIMALAN TEHO

35

VUOTTA

AURINKOVOIMALAN TEKNIS-TALOUDELLINEN KÄYTTÖIKÄ

2000

AURINKOPANEELIA

KAUPPAKESKUS ISON OMENAN KATOLLA

CITYCON

Isosta Omenasta tuli vuonna 2016 kauppakeskus, jossa asioidaan uusiutuvaa aurinkoenergiaa hyödyntäen. Kauppakeskuksen hissit ja rullaportaat saadaan liikkeelle oman aurinkovoimalan tuottaman energian avulla ja asiakkaat voivat hyödyntää aurinkoenergiaa myös kännyköiden latauspisteellä. Kauppakeskusta operoivalle Cityconille yhteistyö Solarigon kanssa on ollut vaivatonta ja teknisesti laadukas järjestelmä on varmistanut, että laitteisto on pitkäikäinen ja hyöty kauppakeskukselle ja sen yrittäjille olennainen.

520

TEHO KW

35

TEKNIS-TALOUDELLINEN

KÄYTTÖIKÄ VUOTTA

2000

AURINKOPANEELIA

Tavoitteena vihreämpi kauppakeskus

Citycon on päivittäistavarakauppavetoisten, kaupungeissa sijaitsevien kauppakeskusten johtava omistaja, kehittäjä ja hallinnoija Pohjoismaissa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 4,4 miljardia euroa. Citycon on markkinajohtaja Suomessa ja se on markkinajohtajien joukossa Norjassa, Ruotsissa ja Virossa ja sillä on jalansija Tanskan markkinoilla. Cityconin kauppakeskuksissa käy vuosittain noin 170 miljoonaa kävijää.

 

www.citycon.com/fi

Citycon - Solarigo Systems Oy

LISÄÄ TARINOITA

bottom of page