top of page

VASTUULLISUUTTA
TIIVISTEISIIN

TT GASKETS

TT Gaskets on asennuttanut tiivistetehtaalleen Tampereelle aurinkosähkön tuotantoa strategisista ja vastuullisuussyistä. Yrityksessä nähtiin, että laadukkaiden tiivistetoimitusten lisäksi tiivistetoimittajien valinnassa vastuullisuustoimet huomioidaan positiivisena signaalina yrityksestä. TT-Gaskets on investoinut aurinkovoimalaan, koska yrityksessä halutaan tehdä konkreettisia vastuullisuustoimia itse niin pitkälle, kuin se on mahdollista.

425

AURINKOPANEELIA

184

TEHO kWp

152

MWh VUOSITTAIN

Vastuullisuutta seuraavia sukupolvia varten

Pohjoismaiden johtavana tiivistysratkaisujen tarjoajana olemme suunnitelleet, tehneet ja toteuttaneet korkealuokkaisia teknisesti tarkkoja tuotteita ja tiivistyspalveluita eri teollisuuden aloille maailmanlaajuisesti jo 80 vuotta.

HIILINEUTRAALIUTEEN ILMAN KOMPENSAATIOTA

TT Gaskets pyrkii hiiliineutraaliuteen oman toimintansa osalta vuoteen 2027 mennessä. Yrityksen tavoitteena on päästä hiilineutraaliuteen omilla toimilla ilman päästökompensaatiota. TT Gaskets näkee kestävän kehityksen investoinnit merkittävänä ja konkreettisena tapana osallistua vihreään siirtymään. Samalla yritys huolehtii pitkäaikaisen strategian toteutumisesta. Vastuullisuus on noussut TT Gasketsin asiakaskeskusteluissa esille voimakkaasti viime vuosien aikana. TT Gaskets pyrkii olemaan alansa vihrein valinta. Omilla vastuullisuutta edistävillä investoinneilla tiivistevalmistaja pyrkii pitkäaikaiseen strategiseen ja ympäristölliseen vaikutukseen.

TT Gaskets on saavuttanut aurinkovoiman osalta eräänlaisen maksimikapasiteetin, sillä yritys saa aurinkoisella säällä kaiken tarvitsemansa sähköenergian auringosta ja vuositasolla noin 30 %. Yritys on saanut panostuksesta positiivista palautetta omalta henkilöstöltä ja ulkoisilta sidosryhmiltä. Aurinkovoimala on yksi konkreettinen esimerkki vahvasta sitoutumisesta yrityksen ympäristötavoitteisiin, ja sitä on myös helppo esitellä. TT Gasketsin kokemusten mukaan aurinkovoimala toimii kilpailuetuna, sillä yrityksen asiakkaat arvostavat konkreettisia vastuullisuusratkaisuja.

"Monet ulkoiset sidosryhmämme ovat avoimesti ilahtuneet ja vaikuttuneet vahvasta tahtotilastamme edistää arvojemme mukaista toimintaa ja kestävää kehitystä", kertoo TT Gasketsin Laatu-, Lean ja IT johtaja Matti Järvinen.

AURINKOVOIMALAPROJEKTIN TOTEUTUS

TT Gaskets​ etsi aurinkovoimakumppania ja Solarigon nimi nousi pian esille varteenotettavia vaihtoehtoja tutkittaessa. Hyvien referenssien myötä Solarigo herätti alustavaa luottamusta ja yhteinen keskustelu mahdollisesta projektista vahvisti positiivista kuvaa. TT Gaskets osallistui projektiin aktiivisimmin sen määrittelyvaiheessa, Solarigon hoitaessa toteutuksen avaimet käteen -periaatteella. Keskustelu yhteistyöstä alkoi lokakuussa 2022, aurinkovoimala asennettiin kesä-heinäkuussa 2023 asennustyön kestäessä noin kuukauden. Nopea ja joustava palvelu, sekä avoin ja säännöllinen kommunikointi antoivat asiakkaan näkökulmasta mielenrauhan ja luottamuksen projektin toteutumisesta sovitusti. 

"Yhteistyö Solarigon kanssa oli läpi projektin oikein hyvää ja projektin aikana tuli vastaan ilahduttavan vähän yllätyksiä. Invertterien äänenvoimakkuus meinasi hieman yllättää, mutta tämäkin asia saatiin ratkaistua sujuvasti Solarigon kanssa siirtämällä invertterit toiseen tilaan", summaa Järvinen.

"Monet ulkoiset sidosryhmämme ovat avoimesti ilahtuneet ja vaikuttuneet vahvasta tahtotilastamme edistää arvojemme mukaista toimintaa ja kestävää kehitystä"

Matti Järvinen

Quality, Lean and IT Director

TT Gaskets

Solarigon asentaja työssään TT-Gasketsin aurinkovoimalan parissa

LISÄÄ TARINOITA

bottom of page