YHTEYSTIEDOT
Solarigo Systems Oy
MYYNTI
myynti@solarigo.fi
+358 40 543 2327
HUOLTO
huolto@solarigo.fi
+358 10 209 1890
TAMPERE
Takojankatu 1 C B18, 33540 Tampere
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4, 40320 Jyväskylä
SOLARIGO AURINKOVOIMALAT
Näin se toimii
Hyödyt
Referenssivoimalat
SOLARIGO
Tiimi
Arvot
Omistajat

Y-tunnus 2702133-8

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon

Copyright © Solarigo Systems Oy 2019

Please reload

Uusimmat

Tekniikka & Talous: Nurmoon nousee megaluokan aurinkovoimala - 24000 paneelia tuottaa 6MW

12.4.2018

1/6
Please reload

Suosituimmat

YLE: Aurinkopaneeleja 9 jalkapallokentällistä – Atrian aurinkosähköpuisto valmistuu ensi vuonna

Suomen suurimman aurinkosähköpuiston rakennustyöt etenevät hyvää vauhtia Atrian tehtaalla Nurmossa. Aurinkopaneelit tulevat peittämään tehdasalueen pinta-alasta noin yhdeksän jalkapallokentällistä valmistuessaan vuonna 2018.

Atrian Nurmon tehtaan vanha avokompostikenttä täyttyy hiljalleen aurinkopaneeleista. Kesän aikana asfalttikentälle on asennettu jo 2 500 paneelia, ja seuraavan vuoden aikana niitä tulee koko tehdasalueelle vielä yli 20 000 lisää.

 

– Tavoitteena on, että tämä asfalttikenttä ja sitä ympäröivät maa-alueet saadaan valmiiksi kesän kuluessa siten, että meillä olisi loppukesästä neljä megawattia käytössä, kertoo Atria Suomen toimitusketjun hallinnasta vastaava johtaja Tapani Potka työmaan laidalla.

 

Aurinkopaneeleja asennetaan yhteensä 24 000 kappaletta sekä tehtaan maa-alueille että katolle. Valmistuessaan aurinkosähköpuisto tulee tuottamaan noin viisi prosenttia tehtaan sähköenergiankäytöstä. Lähes seitsemän miljoonan euron investointi maksaa itsensä Tapani Potkan mukaan takaisin noin kymmenessä vuodessa.

 

Kotimaista ja uusiutuvaa energiaa

 

Aurinkosähkö on lyömässä Suomessa läpi vaihtoehtoisena sähköntuotantomuotona, ja aurinkosähkön tuotantokapasiteetti lähes kolminkertaistui Suomessa edellisvuodesta. Atrialla aurinkosähkö nähtiin mahdollisuutena tuottaa kotimaista ja uusiutuvaa energiaa omavaraisesti.

 

– Tällaisen hankkeen kautta me kykenemme lisäämään omavaraisuutta ja riippumattomuutta ulkoisista sähköverkostoista ja sen häiriöistä ja hintavaihteluista, Tapani Potka kertoo.

Aurinkosähköpuisto valmistuu loppuvuodesta 2018. Tuolloin aurinkopaneelit leviävät tehtaalla noin yhdeksän jalkapallokentän kokoiselle alueelle.

 

Lue artikkeli YLE:n sivuilta

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Seuraa meitä somessa
Please reload

Etsi tageilla
Please reload

Blogiarkisto
  • Facebook Basic Square