top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

JYSK Oulu tuottaa itse 15% käyttämästään sähköstä

Oulun JYSK saa jatkossa täysin uusiutuvaa sähköä myymälän käyttöön suoraan omalta katoltaan. Voimala on yksi monista JYSKin myymälöiden aurinkovoimaloista.JYSK Limingantullin myymälän katolle Oulussa rakennettiin aurinkosähkövoimala, joka tuottaa vuosittain uusiutuvaa ja kotimaista sähköä noin 15% myymälän sähköntarpeesta. Voimala otettiin käyttöön kesäkuun alussa. Myymälöissä sähköä kuluu pääosin valaistukseen ja ilmanvaihtoon erityisesti päivisin, jolloin aurinkovoimala tuottaa hyvin. Oulun JYSKin ohella myös esimerkiksi Kirkkonummella shoppaillaan jo aurinkovoimalan sähköllä ja tämän vuoden loppuun mennessä yli kymmeneen JYSKin myymälään on asennettu aurinkovoimalat.


JYSK Oulun aurinkovoimala tuottaa myymälän katolla vuosittain noin 37 MWh puhdasta ja uusiutuvaa sähköä. Samalla sähkömäärällä ajaisi 185 000 kilometriä sähköautolla tai täyttäisi 18 kerrostaloasunnon sähköntarpeen. Aurinkovoimalan rakensi JYSKin myymälöihin aurinkovoimaloita toimittava Solarigo Systems Oy.


”Aurinkosähkö toimii hyvin tällaisissa liikekiinteistöissä, joissa suurin osa sähköstä kuluu päivisin. Kattojen hyödyntämätön pinta-ala on kätevä käyttää aurinkosähkön tuotantoon. Yhteistyö JYSKin kanssa on ollut sujuvaa ja sitä on tarkoitus myös jatkaa, mikä on hieno juttu,” projektipäällikkö Aleksi Ojala kertoo.


”Vastuullisena kansainvälisenä yrityksenä JYSKillä on suuri vastuu ympäristöä kohtaan. Pyrimme jatkuvasti kehittymään yrityksenä, vähentämään hiilijalanjälkeämme ja luomaan kestävämpiä ratkaisuja, joten on luonnollista, että tuotamme itse uusiutuvaa energiaa päivittäiseen käyttöön. Pyrimme lisäksi säästämään energian kulutuksessa ja kaikkiin myymälöihimme on asennettu matalaenergiset LED-valaistuksellat ja meillä on meneillään useita hankkeita, joilla varmistetaan sähkön optimaalinen käyttö”, kertoo JYSKin maajohtaja Tuomas Piirtola. 

JYSK on kansainvälinen, perheomisteinen myymäläketju, jolla on skandinaaviset juuret ja joka myy kaikkea kotiin. Ensimmäinen myymälä avattiin Tanskassa vuonna 1979. Tällä hetkellä JYSKillä on Suomessa 90 myymälää ja yli 800 työntekijää. JYSK Oy:n liikevaihto elokuussa 2020 päättyneellä tilikaudella oli noin 170 miljoonaa euroa.


Solarigo Systems Oy on kotimainen energiayhtiö, joka toimittaa kotimaista aurinkosähköä yrityksille avaimet käteen periaatteella järjestelmätoimituksina sekä sähkösopimuksella ilman –asiakkaan omaa investointia. Solarigon pääomistaja on Lumme Energia Oy, joka kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.


 

Lisätietoja


Viestintäpäällikkö

Kaisa Huhtaniemi

040 846 1420

JYSK Oy


Projektipäällikkö

Aleksi Ojala

050 342 6870

Solarigo Systems Oy

Comentarios


bottom of page