top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Katsaus aurinkoenergia-alan kehittymiseen - Enertec

Enertec julkaisi katsauksen aurinkoenergia-alan kehittymiseen. Suomessa on yhä runsaasti hyödyntämätöntä aurinkoenergiapotentiaalia, mutta ala on myös tekemässä merkittävän harppauksen kohti suuria megawattiluokan aurinkosähköpuistoja. Katsausta varten haastateltiin Solarigon projektipäällikkö Juho Lasosta, Atrian teknistä päällikkö Eero Yliselää ja Suomen Aurinkoenergiayhdistyksen puheenjohtaja Markus Andersénia.


Aurinkopaneeleita asennettuna kattoasennuksena
Aurinkopaneeleita asennettuna kattoasennuksena

Teollisuuslaitosten kiinnostus on kasvamassa uusiutuvaa energiaa kohtaan. Tämän hetken teknologialla teollisuuslaitokset voivat tuottaa 5-10 prosenttia sähköntarpeestaan aurinkoenergialla. Aurinkoenergian hyödyntäminen nykyisellä tekniikalla olisi mahdollista huomattavasti nykyistä laajemmassa mittakaavassa, ja se onkin yksi lupaavimmista sähköntuotantomuodoista Suomessa.


Harppaus aurinkosähköpuistoihin tulossa


Aurinkovoimaloiden kokoluokat ovat kuitenkin tekemässä merkittävää askelta eteenpäin, kohti suuria aurinkosähköpuistoja. Saamme lukea lähes viikottain uutisia megawattiluokan hankkeista, joita suunnitellaan ja rakennetaan ympäri kotimaatamme. Myös Solarigolla on useita aurinkosähköpuisto hankkeita meneillään, esimerkiksi Sulkavan kunnan 5 MWp toteutus, Atrian 5MWp laajennus ja Kalajoen hybridipuiston 13MW aurinkosähköpuisto.


bottom of page