Pilottihanke Polarian kanssa tuottaa autokatoksista aurinkosähköä

Solarigon ja Polarian yhteistyössä valmistuu Mäntyharjussa pilottikohde, jossa autokatoksista tuotetaan aurinkosähköä kylpyhuonekalusteiden tuotannolle. Hanke on Suomessa poikkeuksellinen.


Rakenteilla oleva parkkikatosvoimala Polarian tehtaalla Mäntyharjussa


Kylpyhuonekalusteiden valmistajan Polarian Mäntyharjun tehtaalle valmistuu joulukuussa 2020 kolme aurinkopaneeleilla katettua autokatosta. Autokatoksen yli 400 aurinkopaneelia tuottaa energiaa 70–75 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 10–15 % Polarian vuosittaisesta energiantarpeesta. Samalla Polarian henkilökunta saa autonsa suojaan.

– Tartuimme innolla Solarigon tarjoamaan mahdollisuuteen. Tämä projekti sopi meidän tulevaisuudensuunnitelmiimme sekä arvoihimme erinomaisesti. Olemme jo pitkään panostaneet kehittyvään teknologiaan tehtaallamme ja nyt halusimme laajentaa ajatusta myös tehtaan ulkopuolelle, toimitusjohtaja Timo Karhula kertoo.

Parkkikatosvoimala oli Polarialle loistava vaihtoehto, sillä aurinkovoimalan lisäksi lisähyötynä saadaan henkilöstön viihtyvyyttä: talvella autoja ei tarvitse puhdistaa lumesta, ja kesällä ne ovat suojassa auringon paahteelta. Suomen leveyksillä aurinkopaneelit tuottavat puhdasta aurinkoenergiaa huhtikuusta syyskuuhun.

– Konsepti on jo käytössä vähälumisissa maissa, mutta me Solarigolla olemme tuomassa etelän luksusta myös pohjoisiin olosuhteisiin! Polarian parkkikatosvoimala on siis pilottiprojekti Suomessa, Solarigon myyntipäällikkö Heidi Nikolic hymyilee.

Vastuullisuus kehityksen kärkenä

Aurinkopaneeliprojekti on osa laajempaa vastuullisuus- ja kehitystyötä, jota Polariassa ollaan työstetty tänä vuonna.

– Polaria haluaa kantaa vastuunsa ympäristöstä huolehtimisesta. Pyrkimyksemme on toimia suunnannäyttäjänä ja kannustaa myös muita yrityksiä vastuullisuustoimiin. Itse voimme näyttää esimerkkiä, mutta tarvitaan laajempaa osallistumista, jotta vaikutukset ovat merkittäviä, Karhula sanoo.

Polarian arvoketjuanalyysi valmistui marraskuussa 2020. Samalla yrityksessä määriteltiin vastuullisuuteen liittyvät avainluvut sekä vuosittaisen seuraamisen arvoiset vastuullisuustavoitteet.

Polarian vastuullisuuden eteen tekemästä työstä voi lukea lisää sivulla www.polaria.fi/yritysvastuuLisätietoa


Annamari Salo

Viestintä ja markkinointi

040 541 1194

annamari.salo@polaria.fi

YHTEYSTIEDOT

Solarigo Systems Oy

MYYNTI

myynti@solarigo.fi

+358 40 543 2327

HUOLTO

huolto@solarigo.fi

+358 10 209 1890

TAMPERE
Autokeskuksentie 16
33960 Pirkkala
JYVÄSKYLÄ
Laukaantie 4
40320 Jyväskylä
  • LinkedIn
  • Facebook
  • YouTube

Y-tunnus 2702133-8

© Copyright Solarigo Systems Oy 2021