top of page
Aurinkoa logistiikkaan, Cargotecin satamanostureita - Solarigo Systems Oy

AURINKOA

LOGISTIIKKAAN

CARGOTEC NUMEROINA

1300

AURINKOPANEELIA

TAMPEREEN

TOIMIPISTEESSÄ

260

MEGAWATTITUNTIA

AURINKOVOIMALAN VUODEN KOKONAISTUOTANTO

11

PROSENTTIA

SÄHKÖN TUOTTO TOIMIPISTEEN

KOKONAISKULUTUKSESTA

Cargotecin ja Solarigon yhteistyö lähti alkuun pitkällisistä neuvotteluista. Cargotecin sopimusneuvottelijat olivat laatutietoisia ja tarkkoja teknisistä yksityiskohdista. Myös asennuskohde teki voimalan rakennusvaiheesta haastavan tavanomaista tiukempien turvallisuusmääräysten vuoksi.

SUOSITUSTEN AVULLA SOPIMUKSEEN

Cargotecille oli tärkeää kartoittaa Solarigon aiempien asiakkaiden kokemuksia saadakseen vertailupohjaa. Vaikka neuvottelut olivat pitkät, oli prosessi molemmille osapuolille antoisa. Asiakasreferensseistä vakuuttunut Cargotec päätyi Solarigon tarjoamaan, laajempaan toteutukseen 360kW:n järjestelmällä. Solarigo lähti suunnittelutyöhön asiakkaan tarpeiden pohjalta: ensin selvitettiin tekniset tiedot kuten sähkön kulutus, asennukseen vaikuttavat turvallisuusohjeet ja kokonaisinvestoinnin hintalappu. Cargotec on kansainvälinen yritys, joten Solarigo toimitti materiaalit ja ohjeistukset myös englanniksi – tärkeä seikka, joka lisää työntekijöiden osaamista ja edesauttaa turvallisuustoimia. Cargotec tarjosi asennushenkilökunnalle turvallisuuskoulutukset, mikä tiivisti yhteistyötä entisestään.

YTIMESSÄ VASTUULLISUUS

Cargotec pyrkii aurinkoenergiaan siirtymisellä lisäämään uusiutuvien energialähteiden osuutta yrityksen toiminnoissa. Yhtiön vastuullisuustavoitteiden mukaan 50 prosenttia yrityksen sähkönkulutuksesta vuonna 2021 on peräisin uusiutuvista energialähteistä. Tähän tavoitteeseen pyrkiminen vaatii pitkäikäisiä investointeja, joiden huoltovarmuus on korkea. Solarigon toimintamallin vaivattomuus sopii tähän hyvin, sillä Solarigo paitsi asentaa aurinkovoimalat yritykselle, myös huoltaa ne asianmukaisesti koko käyttöiän ajan. Tampereen toimipisteelle asennetut noin 1 300 aurinkopaneelia tuovat Cargotecille vuodessa 260MWh:n sähköntuotannon, joka vastaa 11 prosenttia Tampereen toimipisteen kokonaiskulutuksesta.

CARGOTEC

Cargotec päätyi valitsemaan kumppanikseen Solarigon asiakaslähtöisyyden ja toimivan sopimusmallin ansiosta. Solarigo toimitti Cargotecille aiempaa suuremman aurinkovoimalan ja huolimatta vaativista turvallisuustoimenpiteistä asennus sujui mallikkaasti. Ilahduttavaa on ollut huomata, että ison luokan toimijalle ympäristöarvot ja kestävä kehitys ovat tärkeä osa yrityksen strategiaa.

1300

AURINKOPANEELIA

260

MWh VUOSITUOTANTO

11

% KULUTUKSESTA

Solarigon asiantuntijuus vakuutti

Cargotecin johtavat lastin- ja kuormankäsittelyn ratkaisut lisäävät älykkyyttä tavaravirtoihin ja sujuvoittavat arkea. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor ovat alojensa edelläkävijöitä. Niiden ainutlaatuinen asema satamissa, merillä ja maanteillä takaa maailmanlaajuisten tavaravirtojen optimoinnin, ja ne luovat asiakkailleen kestävää arvoa. Cargotecin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,7 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 12500 henkilöä.

 

www.cargotec.com

Cargotec - Solarigo Systems Oy

LISÄÄ TARINOITA

bottom of page