top of page
Harmaa taustakuva

01

Aurinkovoimalan hinta ja takaisinmaksu

AURINKOVOIMALAN KUSTANNUKSET

Helpoin tapa aurinkovoimalan investoinnin hinnan ja takaisinmaksuajan laskemiseksi on pyytää myyntitiimiltämme ilmainen kartoitus, mikä onnistuu pelkällä kiinteistön katuosoitteella. Olemme sinuun yhteydessä tarvittavista lisätiedoista. Tilaa kartoitus tästä.
 

Kokonaisinvestointi koostuu aurinkopaneeleista, vaihtosähkösuuntaajista, telinejärjestelmästä, asennustyöstä sekä kaapeleista ja pientarvikkeista. Järjestelmän takaisinmaksuaika määräytyy ostosähkön hinnan, investointikustannusten, huoltotoimenpiteiden sekä tuotetun energiamäärän mukaan.

 

Suuri merkitys investointikustannuksiin on myös energiatuella, asennusratkaisulla (maa-, seinä- tai kattoasennus), logistiikalla, maantieteellisellä sijainnilla ja energiavarastoinnilla. Aurinkovoimaloiden kannattavuus on parantunut teknologian kehityksen sekä alentuneiden komponenttien hinnan yhteisvaikutuksesta. Kysynnän kasvu markkinoilla on johtanut tuotantokapasiteetin huomattavaan kasvuun, mikä näkyy laskeneina paneeli-, invertteri- sekä telinehintoina.

Solarigon käyttämät aurinkopaneelit

Lisää aiheesta

Harmaa taustakuva

03

Aurinkovoimala ilman omaa investointia

AURINKOVOIMALAN KUSTANNUKSET

Solarigolla on kaksi palvelumallia aurinkovoimalan toimitukseen, SOPIMUS (PPA) ja WOIMALA (EPC).
 

SOPIMUS -mallissa Solarigo investoi ja omistaa voimalan, ja teemme sähkönostosopimuksen. WOIMALA -mallissa asiakas investoi ja omistaa voimalan, jonka Solarigo toimittaa avaimet käteen -periaatteella. Solarigolta saatte kaikki ylläpito-, huolto- ja seurantapalvelut.

Solarigon palvelut

TUTUSTU

Lisää aiheesta

Oranssi taustakuva

02

Aurinkovoimalan mitoitus

AURINKOVOIMALAN KUSTANNUKSET

Järjestelmän mitoituksessa on otettava ensisijaisesti huomioon kiinteistön sähkönkäyttö. Mikäli kesäpäivinä aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia ylittää kiinteistön sähkötarpeen, ylimenevä osa siirretään sähköverkkoon. Sähköyhtiöt ostavat verkkoon syötetyn sähkön ja maksavat siitä yleisesti ottaen sähkön markkinahinnan. Kiinteistössä hyödynnettävä sähkö on siis arvokkaampaa, sillä markkinahinnan lisäksi sillä säästetään sähkön siirtomaksussa sekä sähköverossa. Ylimitoittamalla voimala tai tilanpuutteen vuoksi varjostetuille alueille asennettu voimala nostaa järjestelmän takaisinmaksuaikaa tarpeettomasti. Solarigon suunnittelijat pitävät huolen, että voimalasi on oikein mitoitettu ja saavuttaa takaisinmaksuaikatavoitteen realistisesti.

Oranssi taustakuva

04

Aurinkovoimalan ylläpito ja huolto

AURINKOVOIMALAN KUSTANNUKSET

Aurinkovoimalan huolto ja ylläpito on asiakkaalle vaivatonta ja edullista, sillä järjestelmä ei vaadi jatkuvia huoltotoimenpiteitä. Tämän vuoksi myös huoltokustannukset ovat pieniä suhteessa voimalan tuottaman energian rahalliseen arvoon, jolloin huoltokustannusten vaikutus takaisinmaksuaikaan ei ole merkittävä verrattuna muihin tekijöihin. Näin ollen huoltoja ja ylläpitoa ei ole kannattavaa laiminlyödä.

Solarigon huoltopalvelut

TUTUSTU

Lisää aiheesta

AURINKOINFO

Solarigon asentaja tarkastaa aurinkovoimalaa -  - Solarigo Systems Oy

PALVELUMME

ASIAKKAITA

bottom of page