top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Ramin Konditoria alkoi tuottaa aurinkosähköä Visulahdessa

Mikkeliläinen Ramin Konditoria on ottanut käyttöön lähes 100 kilowatin aurinkovoimalan Visulahdessa. Uusiutuvan aurinkosähkön tuotantoon valjastettiin sekä konditorian katto, että 5-tien suuntainen seinä.


Aurinkovoimala otettiin käyttöön kesäkuun alussa, ja se tuottaa jopa seuraavat 35 vuotta uusiutuvaa aurinkosähköä kiinteistön käyttöön. Paneelit tuottavat vuosittain noin 75 MWh uusiutuvaa puhdasta energiaa, jolla voidaan valmistaa konditoriatuotteita ilmastoystävällisemmin. Määrä vastaa esimerkiksi noin 50 yksiön vuosittaista sähkönkulutusta. Aurinkovoimala on Ramin Konditorialle seuraava askelma jo pidemmässä vastuullisuustyössä.


"Olemme investoineet muun muassa energiatehokkaisiin laitteisiin, pakkaustuotteiden ympäristöystävällisyyteen ja hävikin minimoimiseen. Haluamme tehdä voitavamme omassa toiminnassa ja olimme kuulleet aurinkovoimaloista hyvää, joten päätimme panostaa seuraavaksi tähän", valottaa Ramin Konditorian Isto Huikuri.


Ramin konditoria 5-tien varressa Mikkelissä
Ramin konditoria 5-tien varressa Mikkelissä

Aurinkovoimala vähentää konditorian päästöjä vuosittain noin 6000 kilogrammaa. Aurinkosähkön tuottajaksi ja hyödyntäjäksi siirtyminen sujui Visulahdessa mutkattomasti, ja aurinkovoimala on herättänyt positiivisia kommentteja. Voimalan asensi kotimainen Solarigo Systems.


"Aurinkopaneelien asentamista ei talon sisälle huomannut laisinkaan, mutta paneelien koristama seinä näkyy toki hyvin ulospäin. Asiakkaat ja työntekijät ovat olleet tyytyväisiä vastuulliseen toimintaan", kertoo Huikuri.

 

Lisätietoja


Ramin Konditoria Isto Huikuri +358 45 139 7664


Solarigo Systems

Jarkko Honkanen Vanhempi projektipäällikkö

+358 50 400 5368


Opmerkingen


bottom of page