top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Aurinkovoima tuottaa Hetki-salaatteja

Fresh Servantin Pedersören elintarviketehtaaseen asennettiin 900 aurinkopaneelista koostuva aurinkovoimala. Voimala kattaa jopa 15 % tehtaan kesäkuukausien sähkönkulutuksesta.


Fresh Servant aurinkovoimala Hetki-Salaatti
Fresh Servantin Pedersören tehdas

Fresh Servantin Pedersören tehtaan katolla otettiin toukokuussa käyttöön näyttävä, 365 kWp aurinkovoimala. 900 aurinkopaneelia tuottavat tehtaan käyttöön noin 300 MWh kotimaista aurinkosähköä vuosittain. Aurinkovoima ja sen tuottama sähkönmäärä vastaa esimerkiksi 120 kerrostaloyksiön sähkönkulutusta. Fresh Servantin Pedersören kiinteistön sähkönkulutuksesta aurinkovoimala kattaa noin 7 %. Aurinkovoimalan asensi Solarigo Systems Oy.


- Aurinkovoimala sopii erinomaisesti tällaiseen kiinteistöön, jossa sähkönkulutus on korkea lämpiminä kesäpäivinä koska jäähdytykseen kuluu paljon sähköä, kertoo Solarigo Systemsin projektipäällikkö Riku Lager.


Aurinkovoimala oli looginen jatkumo Fresh Servantin vastuullisuustyössä. Pedersören kiinteistö ja tekniikka on uutta, ympäristöystävällistä ja energiatehokasta. Lisäksi yritys on käyttänyt uusiutuvaa energiaa jo pitkään.


- Tehtaamme on energiatehokas ja käytämme jo paljon uutta tekniikkaa kiinteistötekniikassa. Aurinkopaneelit tuovat tehtaaseemme uuden tavan tuottaa uusiutuvaa energiaa kesäkuukausina, jolloin myös energian kulutuksemme on kovimmillaan. Valmiilla Hetki salaateilla on merkittävästi pienempi hiilijalanjälki verrattuna muihin valmiisiin aterioihin. Aurinkopaneelit tuovatkin vastuullisuustyöhömme luontevaa jatkumoa, kertoo Fresh Servantin Kehitys- ja projektipäällikkö Sanna Mikkola.

 

Fresh Servant Oy on vuonna 1995 perustettu voimakkaasti kasvava ja kehittyvä elintarvikealan yritys. Tunnetuimmat brändimme ovat Hetki–salaatit ja SalaattiMestari–salaattibaari. Hetki-salaatit on markkinajohtaja kuluttajapakatuissa salaattiaterioissa, joiden osuus valmisruoasta on noin 10 %. Toimipisteet meillä on Edsevössä, Seinäjoella ja Lapualla. Yrityksessä työskentelee tänä päivänä noin 500 henkilöä lähes 30:stä eri maasta.


Lisätietoja


Riku Lager

Solarigo Systems Oy

Projektipäällikkö

+358 50 400 1002


Sanna Mikkola

Fresh Servant

Kehitys- ja projektipäällikkö

+358 40 650 1147

Comentários


bottom of page