top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Suomussalmelle aurinkovoimala joka on yksi Kainuun suurimmista

Suomussalmella KEMET Electronicsin tehtaalla otetaan käyttöön yksi Kainuun suurimmista aurinkovoimaloista. Lähes tuhannesta aurinkopaneelista koostuva aurinkovoimala tuottaa sähköä Kainuun pitkinä kesinä useita vuosikymmeniä.

Elektroniikkavalmistaja KEMET Electronics saa pian käyttöönsä uusiutuvaa aurinkosähköä, joka tuotetaan paikallisesti Suomussalmella suoraan tehtaan omaan käyttöön. Aurinkovoimala on teholtaan yksi Kainuun suurimmista, 331 kilowattipiikkiä. Voimala tuottaa vuosittain noin 7 % tehtaan sähkönkulutuksesta, joka koostuu suurimmaksi osaksi kiinteistötekniikasta kuten jäähdyttämisestä ja ilman kuivaamisesta, sekä tuotantokoneiden käytöstä.

"Aurinkovoimalan vuosittainen sähköntuotanto, noin 265 MWh vastaa esimerkiksi noin 50 omakotitalon vuosittaista sähkönkäyttöä, mikäli lämmitysmuotona on muu kuin sähkö. Aurinkosähkön tuotanto on päästötöntä ja se vähentää KEMETin tehtaan tuotannon hiilidioksidipäästöjä vuosittain yli 20 tonnia", kertoo aurinkovoimalan asennuksesta vastanneen Solarigo Systemsin projektipäällikkö Jarkko Honkanen.

KEMET Electronics Oy on elektroniikka-alan valmistava yritys Suomussalmella. Kuulumme maailmanlaajuiseen YAGEO - konserniin. Toimialaamme kuuluu korkeiden laatuvaatimusten täyttävien filmikondensaattoreiden valmistus ja tuotekehitys.
KEMET Electronics Oy Suomussalmen toimitilat
Taloudellinen ilmastoteko

Aurinkosähköjärjestelmien kustannukset ovat laskeneet vuosien varrella tasaiseen tahtiin. KEMETillä aurinkosähköä on pohdittu jo pidempään ja nyt aika oli sopiva suuren kokoluokan järjestelmän hankkimiseksi.

"Jo vuosia sitten mietimme aurinkosähkön käyttöä kustannussäästösyistä, mutta laitteet olivat silloin paljon kalliimpia. Nyt sähkömarkkinoiden tilanne ja uudet aurinkopaneelijärjestelmien hankintamallit tekivät järjestelmän hankkimisesta paljon houkuttelevamman", kertoo KEMET Electronicsin toimitusjohtaja Janne Kinnunen.

KEMETin aurinkovoimala on herättänyt paljon kiinnostusta eri tahoilta. Tehtaalla odotetaan mielenkiinnolla, minkälaista tuotantoa aurinkovoimalasta saadaan. Samalla Suomussalmelainen KEMET näyttää kansainväliselle Yageo -konsernilleen suuntaa aurinkovoimala hyödyntämisestä.


KEMET Electronics Oy Suomussalmen toimitilat.
Aurinkovoimala KEMET Electronics Oy Suomussalmen toimitilojen katolla.

KEMET Electronics Oy on elektroniikka-alan valmistava yritys Suomussalmella. Kuulumme maailmanlaajuiseen YAGEO - konserniin. Toimialaamme kuuluu korkeiden laatuvaatimusten täyttävien filmikondensaattoreiden valmistus ja tuotekehitys.


 

Lisätietoja


KEMET Electronics Oy Toimitusjohtaja Janne Kinnunen 050 3873 215 janne.kinnunen@yageo.com


Solarigo Systems Vanhempi projektipäällikkö Jarkko Honkanen 050 400 5368 jarkko.honkanen@solarigo.fi

Comments


bottom of page