top of page
Open Site Navigation

EN

  • Writer's pictureSolarigo Systems

Yksi Suomen suurimmista aurinkovoimapuistoista vihitään käyttöön ISKU Centerillä

Aurinkovoimapuiston rakentaminen ISKUn tehtaan viereen Lahdessa aloitettiin syksyllä 2021. Yli 6000 aurinkopaneelia on nyt asennettu ja aurinkovoimala vihitään käyttöön 3.10.2022. Jatkossa merkittävä osa ISKUn tehtaan sähkönkäytöstä tullaan tuottamaan paikallisesti aurinkosähköllä. Aurinkovoimapuiston tuottama energia vastaa noin seitsemän kuukauden ISKUn tuotannon energiankulutusta.

ISKU Centerin n. 2,8 MWp:n aurinkovoimala Lahdessa.


Aurinkovoimapuisto on merkittävä panostus tiellä kohti hiilineutraaliutta

Suomen mittakaavassa ISKUn tehtaan vieressä oleva aurinkovoimapuisto kuuluu Suomen suurimpiin. Päijät-Hämeen alueella vastaavaa kokoluokkaa ei ole vielä nähty. Aurinkovoimapuisto koostuu kolmesta erillisestä voimalasta, jotka on asemoitu tehtaan tontille Mukkulaan. Aurinkopaneeleita asennettiin yli 6000 kappaletta. Kuukausina, joina aurinkosähköä tuotetaan yli oman sähkönkulutuksen, aurinkosähkö siirtyy virtuaaliakkuun ja on siten käytettävissä myöhemmin, kun aurinkosähkön tuotanto on alhaisempaa.


”ISKU on vastuullisuuden edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Meille vastuullisuus on tekoja. Aurinkovoimapuisto on merkittävä teko tiellämme kohti tehtaan hiilineutraaliutta, jonka saavutamme jo vuonna 2023. Asiakkaillemme on tärkeää, että kalusteemme valmistetaan aurinkoenergialla”, ISKUn toimitusjohtaja Arto Tiitinen kertoo.Aurinkovoimala on merkittävä panostus uusiutuvaan energiaan. ISKUn aurinkovoimapuiston teho on n. 2,8 MW ja sen odotetaan tuottavan puhdasta uusiutuvaa energiaa n. 2600 MWh vuositasolla. Aurinkovoimapuiston tuottamalla sähköenergialla voisi esimerkiksi ajaa sähköautolla n. 324 kertaa maapallon ympäri. CO2-päästöjä tämän kokoinen puisto vähentää n. 355 t, joka vastaa n. 116 henkilöauton vuosipäästöjä ajomäärällä 20 tkm / auto.


”On ollut hienoa olla toteuttamassa ISKUlle yhtä Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Aurinkosähkön paikallinen tuottaminen on konkreettinen ilmastoteko ja myös taloudellisesti kannattavaa. Yhteistyö ISKUn kanssa on sujunut erittäin hyvin”, Solarigon toimitusjohtaja Antti Koskelainen sanoo.

 

Lisätietoja:

Arto Tiitinen, toimitusjohtaja, ISKU, puh. +358 400 566 875, arto.tiitinen@isku.com

Kaisa Vuori, vastuullisuusjohtaja, ISKU, puh. +358 50 341 0233, kaisa.vuori@isku.com

Antti Koskelainen, toimitusjohtaja, Solarigo Systems Oy, puh. +358 40 726 7673, antti.koskelainen@solarigo.fi


ISKU on suomalainen Eino Vikströmin vuonna 1928 Lahteen perustama perheyritys. ISKUn tuotteet ja palvelut ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. ISKU suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita, palveluita sekä kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin ja kaikkiin julkisiin tiloihin, kouluihin, toimistoihin ja terveydenhuoltoon. Suomessa ISKU toimii omien myynti- ja palvelukeskusten kautta. Kotimaan kattavan palveluverkoston lisäksi ISKU toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Ranskassa, Puolassa, Kazakstanissa, Lähi-idässä sekä toteuttaa projekteja ympäri maailmaa. ISKU on keskittänyt koko tuotannon Lahteen. ISKU on sertifioinut laatu-, ympäristö ja turvallisuusjärjestelmänsä ja ne ovat ISO 9001-, ISO 14001- ja ISO 45 001 -standardien mukaiset. Lisäksi ISKUlla on oman tuotannon kattava PEFC (CoC) järjestelmä eli kaiken ISKUn käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua. www.isku.com


bottom of page