top of page
Open Site Navigation

EN

  • Writer's pictureSolarigo Systems

Solarigo yhteistyöhön sähköautojen latauspisteitä tarjoavan Plugitin kanssa

Solarigo on aloittanut yhteistyön älykkäitä sähköautojen latausjärjestelmiä tarjoavan Plugitin kanssa. Yhteistyön myötä yrityksille tarjotaan mahdollisuus hoitaa aurinkosähkö ja sähköautojen latauspisteiden ratkaisut helposti, yhdeltä luukulta.''

Sähköä ja synergiaa

Plugitin ja Solarigon tahoillaan käymissä myyntineuvotteluissa nousi usein esille että sähköauton latausjärjestelmää harkitsevalla asiakkaalla oli kiinnostusta hankkia myös aurinkovoimala tai vastaavasti aurinkovoimalasta kiinnostunut asiakas halusi mahdollistaa sähköautojen latauksen kiinteistössä.


”Solarigon kanssa käytyjen keskustelujen aikana tunnistimme toiminnassamme synergiaetujen lisäksi muitakin samankaltaisuuksia, joten tiettyjen toimintojen yhdistäminen palvelee molempien yritysten lisäksi myös asiakkaan etua”, Plugitin Mika Sandelin kertaa yhteistyön alkumetrejä.


Syntyi yhden luukun toimintamalli, jossa asiakas saa yhdellä kertaa aurinkosähköjärjestelmän ja sähköautojen latausjärjestelmän. Mutkattoman asennusprojektin lopputuloksena on päästöttömiä ajokilometrejä.


Palvelumalli yhdistää

Yhteistyötä tuki myös se, että molemmat yritykset pystyvät tarjoamaan ratkaisunsa palvelumallina, jossa asiakkaan ei tarvitse tehdä raskaita alkuinvestointeja, vaan aurinkovoimala ja sähköautojen latausjärjestelmä tuodaan tontille puhtaasti palveluna. Vaihtoehtoisesti yritys voi itse investoida laitteisiin ja hakea energiatukea aurinkovoimalalle ja ARA-tukea latausjärjestelmälle.


”Siinä missä Solarigo on ykkönen omalla toimialallaan, Plugit on Suomen kokenein asiantuntija sähköautojen lataamisessa. Oli tietyllä tapaa luonnollista että kaksi kärkipään toimijaa yhdistää voimansa”, Solarigon myyntipäällikkö Samuli Pohtola toteaa.


Asiakaskokemukset puhuvat puolestaan

Solarigo on toiminut Tokmannin aurinkosähkökumppanina jo vuodesta 2016. Tokmannin katoille asennetuissa aurinkovoimaloissa syntyy jopa 7 % yhtiön omasta sähkönkulutuksesta. Plugit puolestaan huolehtii sähköautojen latausjärjestelmistä, jolloin Tokmannin myymälöissä asiakkaat pääsevät lataamaan sähköautojaan paikan päällä tuotetulla uusiutuvalla aurinkosähköllä.
”Tokmannin tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. Olemme iloisia siitä, että yhteistyökumppaneinamme on alojensa parhaat osaajat Solarigo ja Plugit, jotka tarjoavat Tokmannille vaivattoman tavan edistää oman toimintansa ympäristövastuullisuutta ”, yhteistyötä valottaa Tokmannin myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen.

Lisätietoja:

Mika Sandelin / Plugit

mika.sandelin@plugit.fi

+358 40 061 5629

www.plugit.fi


Samuli Pohtola / Solarigo

samuli.pohtola@solarigo.fi

+358 41 544 4810

www.solarigo.fi


Harri Koponen / Tokmanni

Harri.koponen@tokmanni.fi

www.tokmanni.fi