top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

ISKU investoi vastuulliseen kalustetuotantoon Lahdessa

Yksi Suomen suurimmista aurinkovoimapuistoista rakennetaan Lahteen ISKUn tehtaan yhteyteen. ISKU on tehnyt yhteistyösopimuksen Solarigon ja Lumme Energian kanssa teollisen mittakaavan aurinkosähköpuiston rakentamisesta.


Kyse on merkittävästä panostuksesta uusiutuvaan energiaan, ISKUn aurinkosähköpuiston koko tulee olemaan n. 2,8 MW ja sen odotetaan tuottavan puhdasta uusiutuvaa energiaa n. 2500 MWh vuositasolla. CO2 päästöjä tämän kokoinen laitos vähentää n. 355tn, joka vastaa n. 116 henkilöauton vuosipäästöjä ajomäärällä 20 tkm / auto. ISKUn aurinkosähköpuisto koostuu kolmesta erillisestä voimalasta, jotka asemoidaan tehtaan tontille Mukkulaan. Aurinkopaneeleita tullaan asentamaan yli 6000 kappaletta. Aurinkosähköpuisto rakennetaan syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana.

Havainnekuva: ISKUn aurinkosähköpuisto Lahdessa valmistuu vuoden 2022 aikana.


Vastuullisuus on tekoja – rakennettava aurinkovoimapuisto on yksi Suomen suurimmista


Suomen mittakaavassa tämän kokoinen aurinkopuisto kuuluu Suomen suurimpiin. Päijät-Hämeen alueella ei vastaavaa kokoluokkaa ole vielä nähty. ISKUn aurinkosähköpuiston investoinnista vastaa pääosin Solarigo Oy, joka myy tuotetun energian ISKUn käyttöön pitkäaikaisella sopimuksella.


Hankkeelle on myönnetty Business Finlandin energiatukea. Jatkossa merkittävä osa Mukkulankadun tehtaan ja Isku Centerin sähkönkäytöstä tullaan tuottamaan paikallisesti aurinkosähköllä.


”ISKUlle vastuullisuus on tekoja. Kuljemme määrätietoisesti kohti hiilineutraaliutta ja tämä on merkittävä hanke, joka vie meitä suuren harppauksen lähemmäksi tavoitettamme. Haluamme olla vastuullisuuden edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Hankkeen aloitusajankohta osuu myös hyvin vuodelle 2021, kun Lahti on Euroopan ilmastopääkaupunki”, ISKUn toimitusjohtaja Arto Tiitinen kertoo.Havainnekuva: Aurinkopuisto rakennetaan kolmessa osassa.


Solarigo ja Lumme Energia haluavat olla ISKUn kumppanina energia-asioissa ja tukea ISKUn vastuullisuustavoitteita. Solarigon tuottama aurinkosähkö täydennetään Lumme Energian kautta hankitulla päästöttömällä sähköenergialla. Aurinkosähköpuiston yhteyteen on myös suunniteltu Lumme Energian sähköautojen latauspisteitä.


”On ollut hieno päästä yhteistyöhön ISKUn kanssa. Heillä vastuullisuus on osattu tuoda osaksi yrityksen arkea ja se näkyy myös konkreettisina tekoina. ISKUn aurinkovoimala on osoitus siitä, että uusiutuvan energian tuotanto voidaan integroida osaksi teollisuusympäristöä näinkin laajassa mittakaavassa. Vastaavan kokoluokan hankkeita on vielä vähän Suomessa, mutta toimialana aurinkosähkö kasvaa vauhdilla”, Solarigon myyntijohtaja Olli-Pekka Purhonen sanoo.


”Iskun matka hiilineutraaliksi toimijaksi on jo hyvin pitkällä ja olemme valtavan tyytyväisiä nyt alkavasta kumppanuudesta. Lumme Energian Energiajohtaja-palvelu tarjoaa Iskulle ja muillekin asiakkaillemme sähköisen liikenteen, päästöttömän energian sekä Solarigon aurinkovoimaloiden sekä energiatehokkuuden avulla työkaluja kohti hiilineutraalia yritystoimintaa”, Lumme Energian myyntijohtaja Jani Pääkkönen tiivistää.


 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja, Isku Arto Tiitinen

+358 400 566 875 arto.tiitinen@isku.com

Myyntijohtaja, Solarigo Systems

Olli-Pekka Purhonen

+358 40 869 6621

olli-pekka.purhonen@solarigo.fi


Myyntijohtaja, Lumme Energia

Jani Pääkkönen

+358 50 477 1990

jani.paakkonen@lumme-energia.fi
Comments


bottom of page