01

Laadukkaat aurinkopaneelit

SOLARIGON KÄYTTÄMÄT AURINKOPANEELIT

Solarigo käyttää markkinoiden tehokkaimpia paneeleja, joiden hyötysuhde on yli 20 %. Käyttämämme paneelit ja paneelien asennustavat ovat yksinkertaisia, jonka myötä aurinkovoimalamme ovat luotettavia, kustannustehokkaita ja turvallisia.

Mikä on aurinkosähkövoimala?

Lisää aiheesta

02

Kaksipuoleiset aurinkopaneelit

SOLARIGON KÄYTTÄMÄT AURINKOPANEELIT

Uutena innovaationa Solarigo tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hankkia kaksipuoleisia aurinkopaneeleita. Aurinkopaneelien oma 21% hyötysuhde lisättynä kaksipuolisuuden tuomaan 6%:n lisään on yhteensä n. 27%:n hyötysuhde. Hyöty on suurin, kun paneelin tausta on mahdollisimman heijastava, kuten valkoista maalia, vaaleaa hiekkaa tai lunta. Kysy lisää myyntitiimiltämme.

Lisää aiheesta

Lorem ipsum

03

Aurinkoa seuraavat paneelijärjestelmät

SOLARIGON KÄYTTÄMÄT AURINKOPANEELIT

Aurinkoa seuraavilla järjestelmillä voimalan tuotantoa on mahdollista kasvattaa jopa 60 % kesäaikaan. Kahden akselin ympäri kääntyvä teline kuitenkin kuluttaa sähköä ja vaatii staattista asennusta huomattavasti enemmän huoltoa. Käytännössä tuotannon kasvu olisi noin 30 %. Kun otetaan huomioon telineen kalliimpi hinta, on kääntyvä telineratkaisu kannattavaa asentaa vain paikkoihin, joissa käytettävissä oleva tila on hyvin rajallinen, mutta samalla halutaan mahdollisimman suuri tuotanto.

 

Yhden akselin suunnassa kääntyvä teline mahdollistaa tasaisemman sähköntuotannon vuorokauden ympäri ja paremman tuotannon pilvisellä säällä. Tällöin yhdistetään kääntyvän paneelin parempi tuotanto ja staattisemman paneelin toimintavarmuus ja halvempi hinta. Kiinnostuitko kääntyvistä paneeleista? Kysy lisää suunnittelijoiltamme.

Lorem ipsum

.

04

Onko aurinkopaneelin värillä merkitystä?

SOLARIGON KÄYTTÄMÄT AURINKOPANEELIT

Aurinkopaneelia miettiessä mieleen voi tulla usein joko sininen tai musta aurinkopaneeli. Usein kuulee vertailtavan perinteisiä sinihopeita ja mustia aurinkopaneeleita. Mustat aurinkopaneelit nähdään modernina ja tyylikkäänä ratkaisuna ja ne pysyvät keväällä paremmin sulana, siinä missä sininen paneeli on vielä jäähuurteen alla.

 

Aurinkopaneelin paras tuotantoaika on kuitenkin kesä, jolloin musta paneeli ylikuumenee helposti. Tämä lyhentää paneelin elinkaarta, hyötysuhdetta ja vaatii telineratkaisussa jäähdyttämisen parempaa huomiointia. Solarigo tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hankkia mustat paneelit, mutta toistaiseksi suosittelemme asiakkaitamme pitäytymään perinteisissä sinihopeissa paneeleissa, niiden paremman vuosituotannon ansiosta.

Lorem ipsum

Lisää aiheesta

05

Aurinkopaneelin suuntaus

SOLARIGON KÄYTTÄMÄT AURINKOPANEELIT

Aurinkovoimalat suunnitellaan luonnollisesti aina mahdollisimman tuottaviksi ja kannattaviksi. Suomessa auringon säteily vuositasolla vaakasuoralle pinnalle Etelä-Suomessa on noin 980 kWh/m2. Suuntaamalla paneelit noin 45 asteen kulmassa etelään päin, voidaan hyödynnettävän säteilyn määrää lisätä vuositasolla 20-30 %. 

 

Aurinkovoimalan tuotantoa voidaan tasata eri vuorokauden ajoille tai kesän kuukausille suuntaamalla osia voimalasta kaakkoon tai lounaaseen. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että suuntaamalla paneelit kaakkoon tai lounaaseen, tuotanto pienenee noin 7 % ja itään tai länteen noin 20 % suoraa etelään suunnatun järjestelmän tuotannosta.

Lisää aiheesta

Aurinkopaneelien asennus

06

Voiko aurinkopaneelien teho vaihdella?

SOLARIGON KÄYTTÄMÄT AURINKOPANEELIT

Aurinkopaneelin teho voi vaihdella. Katoille asennettavat aurinkopaneelit ovat yleensä teholtaan pienempiä, kuin suurissa maa-asennuksissa käytettävät paneelit. Kattoasennuksissa aurinkopaneelit ovat teholtaan noin 360 Wp (Wattpeak, eli huipputeho), avoimen piirin jännitteeltään 30–40 V ja oikosulkuvirraltaan 9–13 A. Suurissa maa-asennuksissa paneelit ovat pääsääntöisesti yli 500 Wp.

 

Kytkemällä paneeleita sarjaan voidaan jännitetasoa nostaa 1 000 V tasolle tai jopa 1 500 V. Yli tuhannen voltin jännitteitä käytetään käytännössä vain teollisen kokoluokan maa-asennuksissa.

Lorem ipsum

Lisää aiheesta

07

Aurinkopaneelien asennus

SOLARIGON KÄYTTÄMÄT AURINKOPANEELIT

Katolle asennettavat aurinkopaneelit

Katoille asennettava aurinkovoimala on yleisin ratkaisu paikallisissa aurinkovoimaloissa, sillä kattopinnoilla ei ole usein aktiivista käyttöä. Aurinkopaneelit voidaan asentaa tasakatolle tai harjakatolle ja erilaisille pinnoille kuten huopakatolle tai peltikatolle. Kattoasennuksissa paneelien kulmat ovat yleensä 15–30 astetta. Kesäaikaan matalakulmainen paneeli tuottaa paremmin sähköä, kuin pystysuuntainen seinäasennus. Pilvisellä säällä myös epäsuora auringon säteily tuottaa paremmin matalakulmaisella katto-, tai maa-asennetulla paneelilla. Kattoasennuksen hyötynä on toisaalta katon hukkapinta-alan hyödyntäminen, toisaalta ratkaistavia haasteita ovat pinta-alan riittävyys, paneelien suuntaus kohti aurinkoa ja katon kestävyys.

Maahan asennettavat aurinkopaneelit

Maa-asennuksissa aurinkovoimala asennetaan maa-alueelle, jolla ei ole muuta tärkeää käyttöä. Voimala voidaan asentaa tasaiseen maastoon tai loiviin rinteisiin. Maa-asennuksia edeltää maantasaustyöt. Maa-asennuksien hyötynä on se, että päästään yleensä käyttämään laajempaa pinta-alaa, jonka myötä paneelit voidaan asettaa myös sähköntuotannon kannalta optimaaliseen kulmaan (lähellä 45 astetta). Ratkaistavana haasteena maa-asennuksessa on sopivan maa-alueen varaaminen aurinkovoimalalle.

Seinälle asennettavat aurinkopaneelit

Seinälle asennettavat aurinkopaneelit ovat harvinaisempi, mutta mahdollinen ratkaisu. Seinäpaneelit ovat seinällä 90 asteen kulmassa, jolloin tuotanto on parempi syys- ja kevätkuukausina, kun aurinko käy matalalla ja lumi ei asetu pinnalle yhtä helposti. Etuna seinäasennuksissa on se, että rakennusten seinäpinnat ovat usein vailla erityistä funktiota ja ratkaistavana haasteena on se, että asennustyö on usein hitaampaa ja hieman kalliimpaa.

Lisää aiheesta

Lorem ipsum

SOLARIGON KÄYTTÄMÄT AURINKOPANEELIT