top of page
  • Writer's pictureSolarigo Systems

Koneistamo Almin katolle asennettiin 345 paneelin aurinkovoimala

Kajaanissa Koneistamo Almin tehtaalla otettiin käyttöön 124 kilowattipiikin kokoinen aurinkovoimala. Aurinkovoimala tuottaa uusiutuvaa sähköä koneistamon tarpeisiin jopa useita vuosikymmeniä.Koneistamo Alm Aurinkovoimala Kajaani
Koneistamo Alm Aurinkovoimala Kajaani

Metallialan järjestelmätoimittaja Koneistamo Alm hankki katolleen useiden satojen paneelien kokoisen aurinkovoimalan, jonka myötä yhtiö siirtyy hyödyntämään paikallisesti Kainuussa tuotettua aurinkosähköä liiketoiminnassaan. Aurinkovoimala on teholtaan 124 kilowattipiikkiä, ja se tuottaa vuosittain noin 100 MWh aurinkosähköä. Tuotannon määrä vastaa esimerkiksi noin 65 kerrostaloyksiön sähkönkulutusta. Hiilidioksidipäästöjä voimala vähentää noin 9000 kg vuosittain. Aurinkovoimalan asensi Solarigo Systems Oy. Koneistamo Almille aurinkovoimala on sekä taloudellinen ratkaisu, että osa pitkäjänteistä vastuullisuustyötä.


- Liiketoiminnan kasvun myötä myös energiankulutuksemme nousee. Olemme pyrkineet vähentämään kulutusta ja aiheutuneita ympäristöhaittoja suhteessa kasvuun, kertoo Koneistamo Almin toimitusjohtaja Mika Alm.


Energiaratkaisuista haetaan taloudellisuutta ja vastuunkantoa

Koneistamo Alm on työskennellyt pitkäjänteisesti ympäristövastuun kantamiseksi. Energiankulutusta on vähennetty erilaisilla remonteilla ja esimerkiksi LED-valaistuksella. Koneistamo Almilla on huomattu, että yrityksessä on sopeuduttu ajan henkeen ja vastuullisuustekoihin suhtaudutaan positiivisesti. Aurinkovoimalan hankkimista Alm alkoi pohtia jo kaksi vuotta sitten.


- 2021 kävimme keskusteluja aurinkovoimalasta. Asia nousi uudestaan agendalle energiakriisin myötä. Olemme myös saaneet kannustavaa kiinnostusta asiakkailtamme vastuullisuustyötämme kohtaan, sekä positiivisen vastaanoton työntekijöiltä, mikä on rohkaissut jatkamaan, valaisee Alm.


Edeltäneenä keväänä ja kuluvana kesänä sähkömarkkinoilla on todistettu historiallisia hetkiä, aivan kuten edeltävänä talvenakin. Aiemmin sähkön hinta on heilahdellut ja noussut ennätyksellisiin lukemiin, nyt on nautittu jopa negatiivisesta sähkönhinnasta.


- Uskomme, että pitkällä aikavälillä sähkön hinta tulee kuitenkin nousemaan siitä, mihin ennen energiakriisiä on totuttu, ja tästä syystä aurinkovoimalat kiinnostavat yrityksiä edelleen, kertoo Solarigo Systemsin projektijohtaja Jarkko Honkanen.


Lisätietoja:


Koneistamo Alm on järjestelmätoimituksiin ja alihankintaan erikoistunut yritys. Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme joustavasti ja laadukkaasti, jotta he saisivat tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta. Ammattitaitoinen henkilöstö mahdollistaa hyvän tuottavuuden ja laatutason sekä toimitusvarmuuden ja kilpailukykyisen hinnan.


Solarigo on suuriin aurinkovoimatoteutuksiin erikoistunut suomalainen energiayhtiö. Vuodesta 2015 alkaen olemme toimittaneet yritysasiakkaillemme aurinkosähköä ja asentaneet yli 200 paikallisvoimalaa. Aurinkopuistojen rakentamisessa toimimme kaikissa vaiheissa hankekehityksestä sähkönmyyntiin. Meitä on nyt noin 40 vakituista aurinkosähkön ammattilaista Pirkkalassa, Jyväskylässä ja Seinäjoella.


Yhteys:

Koneistamo Alm Oy Toimitusjohtaja Mika Alm mika.alm@koneistamoalm.fi


Solarigo Systems Oy Projektijohtaja Jarkko Honkanen jarkko.honkanen@solarigo.fi

Comments


bottom of page